Verkkouutiset

Hääpari Vihdissä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Nämä ovat yleisimmät vaaranpaikat hääjuhlissa

Useimmat tapaturmat häissä sattuvat alle 35-vuotiaille tanssilattialla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nyt eletään kuuminta hääsesonkia ja monia häitä juhlitaan nykyisin loppukesästä. Pohjola Vakuutuksen tilastoista ilmenee, missä ja millaisia vahinkoja häissä useimmiten tapahtuu.

– Yli puolet häissä sattuneista henkilövahingoista ovat kaatumisia ja törmäämisiä, ja usein nämä tapahtuvat tanssilattialla. Yleisimmin sattuu nilkkoihin tai polviin. Perinteinen tarina on se, että tanssiessa polvi on vääntynyt tai mennyt sijoiltaan, sanoo tiedotteessa henkilövakuutuksista vastaava Atte Erkamo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Useimmiten vahingot sattuvat 25–35-vuotiaille, naisille hieman miehiä enemmän.

Erkamon mukaan suomalaiset miehet ovat kenties aliedustettuina tanssilattialla.

Tanssilattian tienoilla koetaan myös kuulovaurioita.

– Musiikkia soitetaan juhlissa vahvistimilla, jolloin desibelit nousevat korkeaksi. Myös juhlajuoman nauttiminen nostaa tyypillisesti ihmisten omaa äänenvoimakkuutta. Kova, äkillinen huutaminen on aiheuttanut vähintäänkin yksittäisiä väliaikaisia kuulohaasteita Pohjola Vakuutuksen tilastojen mukaan, Erkamo kertoo.

Omaisuusvahingoista kärjessä on puhelin. Tyypillisesti hääparista tai vieraista kuvia ottaessa puhelin lipsahtaa kädestä ja rikkoutuu.

– Jonkin verran tapahtuu vahinkoja myös kalliille asusteille, kuten hääpuvuille, Erkamo sanoo.

Rikosvahingoiltakaan ei häissä vältytä, vaikka ne ovatkin tilastoissa suhteellisen harvinaisia.

– Tällaisissa tapauksissa näkyy usein julkiset jatkopaikat tai paikat, missä on mahdollisesti muitakin kuin häävieraita. Yleisesti ottaen kannattaa olla tarkkana siitä, mihin tavarat jättää, miettiä kantavatko jalat tanssilattialla enää yön pimeinä tunteina ja kenties antaa ammattilaisten hoitaa kuvaaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)