Verkkouutiset

Naisten tv-kanava raivostuttaa Afganistanissa

Kanava ajaa naisten oikeuksia vanhoillisessa maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Afganistan on yksi maailman vaarallisimmista maista sekä toimittajille että naisille. Siitä huolimatta 18-vuotias Ogai Wardak työskentelee naisten omalla televisiokanavalla. Wardak ei pelkää vanhoillisia eikä terroristeja, vaan hän haluaa omalla esimerkillään näyttää mallia kaikille Afganistanin naisille.

– Minun täytyy tehdä työtäni muiden naisten takia. Jos haluamme hyvän ja kauniin Afganistanin, meidän on työskenneltävä maamme puolesta, nainen kertoo BBC:lle.

Zan TV on naisille suunnattu televisiokanava, jonka tarkoituksena on ajaa naisten oikeuksia Afganistanissa. Muutama vuosi sitten käynnistetty kanava lähettää muun muassa uutisia ja keskusteluohjelmia.

Naisten esiintyminen televisiossa ja osallistuminen julkiseen keskusteluun on herättänyt myös raivoa vanhoillisessa maassa. Wardak kertoo BBC:lle vanhempiensa yrittäneen puhua hänet ympäri ja jättämään televisiotoimittajan urahaaveet.

– Heidän mukaansa minun ei pitäisi tehdä tätä, koska yhteiskuntamme ei ole valmis, turvallisuustilanne on heikko ja terroristit saattavat tappaa minut.

Naisten asema on kohentunut vuosien 1996-2001 Taliban-hallinnon ajoilta, mutta konservatiiviset asenteet ovat juurtuneet syvälle Afganistaniin. Lisäksi huolta herättää se, että Taliban saa parhaillaan neuvoteltavan rauhansopimuksen myötä lisää valtaa ja jalansijaa maassa. Tämä voisi jälleen kaventaa naisten oikeuksia.

– Jos Taliban tulee takaisin, olen valmis taistelemaan heitä vastaan, Ogai Wardak toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)