Verkkouutiset

Näin Venäjän ulkoministeriö arvioi Timo Soinin tulevaa Moskovan vierailua

Venäjän ja Suomen suhteet pysyvät rakentavina pakotteista huolimatta, Venäjän ulkoministeriöstä arvioidaan.

– Vaikka poliittinen tilanne ja Euroopan unionin toimet Ukrainan tapahtumien suhteen, joita Suomi tukee, vaikuttavatkin kahdenvälisiin suhteisiin ja käytännön yhteistyöhön, voidaan sanoa, että naapuruussuhteiden mahdollisuus on saanut Venäjän ja Suomen säilyttämään rakentavat, käytännönläheiset ja vastakkainasettelua välttävät suhteensa, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova muotoilee Venäjän valtion median haastattelussa.

Hän kommentoi ulkoministeri Timo Soinin (ps.) tulevaa Venäjän vierailua. Soini saapuu Moskovaan maanantaina.

Venäläismedian mukaan ”Suomen ja Venäjän suhteet pysyvät rakentavina venäläisvastaisten pakotteiden keskellä”.

Zaharova kertoo vierailusta myös Venäjän ulkoministeriön sivuilla julkaistussa tiedotteessa. Siinä hän muun muassa toteaa, että Suomi ja Venäjä tekevät ”tasapuolista ja molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä monilla alueilla”.

– Huomautamme, että Suomen ja Venäjän suhteita on perinteisesti sävyttänyt säännöllinen ja käytännöllinen poliittinen vuoropuhelu.

Zaharova korostaa myös Suomen ja Venäjän valtionjohtojen yhteistyötä niin YK:ssa kuin muissakin kansainvälisissä ja paikallisissa elimissä ja järjestöissä.

Timo Soini tapaa vierailullaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin. Ulkoministeriön tiedotteen mukaan kahdenvälisissä keskusteluissa käsitellään Ukrainan ja Syyrian tilannetta, Itämeren alueen turvallisuuskehitystä sekä muita ajankohtaisia kansainvälisiä kysymyksiä..

Ministerit keskustelevat lisäksi Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä asioista sekä alueellisesta yhteistyöstä. Vierailunsa aikana ulkoministeri Soini tapaa myös muun muassa kansalaisjärjestöjen edustajia.

Uusimmat
MAINOS