Verkkouutiset

Turvallisuuteen voi jokainen itse vaikuttaa valitsemalla luotettavan taksiyhtiön. LEHTIKUVA/SAARA PELTOLA

Näin valitset pikkujoulujen aikaan turvallisen taksin

Pikkujouluna kysynnän kasvaessa myös taksialan lieveilmiöt nousevat esiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiireisimmät hetket ja taksintilausruuhkat ajoittuvat pääsääntöisesti viikonlopuille sekä itsenäisyyspäiväviikkoon, jolloin taksintilausmäärät sekä jonot taksiasemilla ovat huipussaan. Lisäksi sääolosuhteet voivat osaltaan vaikeuttaa taksin saantia.

Uusia taksipalvelujen tarjoajia saattaa ilmestyä hetkellisesti markkinoille, ja osa näistä palveluntarjoajista ei välttämättä täytä lainmukaisia vaatimuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Autoissa ei ole välttämättä taksikupua eikä taksamittaria, vaan ajot tehdään yksinkertaisesti ihan tavallisilla autoilla. Tällöin taksimatka voi päättyä huonosti ja lasku määränpäässä olla kohtuuttoman kallis.

– Turvallisuuteen voi jokainen itse vaikuttaa valitsemalla luotettavan taksiyhtiön. Maksutavaksi kelpaa aina käteinen sekä yleisimmät maksukortit ja matkan päätteeksi asiakas saa kuitin, vinkkaa Taksi Helsingin taksitarkastaja Toni Holmström.

Näin varmistat luotettavan taksimatkan pikkujouluaikaan

– Tilaa taksi ennakkoon, jos tiedät, milloin taksia tarvitset. Näin pystyt optimoimaan ajankäyttösi. Jos teet hetitilauksen, helpoimmin ja sujuvimmin se tapahtuu usein taksisovelluksen kautta.

– Ole tarkkana taksin valinnasta. Varmista aina, että auton kyljessä on luotettavaksi tiedetyn taksiyhtiön merkintä sekä takasivuikkunassa asianmukainen hintatarra.

– Jos hinta epäilyttää, kysy taksimatkan hinta-arvio kuljettajalta etukäteen. Pyydä myös matkan jälkeen kuitti. Taksimatkan hinnan voit arvioida etukäteen esimerkiksi taksiyhtiöiden verkkosivuilta löytyvästä hintalaskurista. Taksisovelluksella tilatessa sovellus kertoo matkan kiinteän hinnan.

– Kun tapahtumassasi on vieraita sata tai enemmän, tilapäinen taksiasema on yksittäisiä taksitilauksia joustavampi ja edullisempi tapa varmistaa vieraille luotettava kyyti ilman odottelua.

– Pukeudu lämpimästi ja varaa mukaan iloista juhlamieltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)