Verkkouutiset

Näin Saksa aikoo työllistää maahanmuuttajat: Yritykset maksavat vain 1 euron tuntipalkkaa

Saksan hallitus aikoo maksaa suurimman osan maahanmuuttajien palkoista, jos yritykset työllistävät heidät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksa aikoo rahoittaa maahanmuuttajien työllistymistä 450 miljoonalla eurolla tavoitteenaan luoda heille 100 000 uutta työpaikkaa.

Saksan suunnitelmana on, että yrityksiä pyydetään maksamaan maahanmuuttajille palkkaa 1 euro tunnilta, kertoo Breitbart viitaten Weltin uutiseen. Tarkoituksena on, että valtio maksaa palkkasummasta loput. Minimituntipalkka tulisi todennäköisesti olemaan noin 8,5 euroa.

Rheinische Post kertoo, että vaikka saksalaiset ekonomistit ovat kannattaneet maahanmuuttajien integroimista työmarkkinoille, Saksan taloustutkimuksen instituutin johtaja Marcel Fratzscherin mukaan julkisrahoitteinen työllistäminen ei näytä olevan oikea tapa työllistää maahanmuuttajia.

Fratzscherin mukaan hallituksen rahoittamat työpaikat ovat vain lyhyen tähtäimen ratkaisu. Hänen mukaansa rahat tulisi mieluummin käyttää maahanmuuttajien kouluttamiseen.

Saksan työ- ja sosiaaliasioista vastaava ministeri Andrea Nahles on pyytänyt valtiovarainministeri Wolfgang Schäublelta 450 miljoonaa euroa lisävaroja vuodessa pakolaiskriisin rahoittamiseen ja pakolaisten työllistämiseen. Nahles on sanonut, että rahoja ei saa ottaa pitkäaikaistyöttömille jyvitetyistä varoista, koska tämä ”ruokkisi pelon liekkejä” ja loisi entistä enemmän jännitteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)