Verkkouutiset

Näin Ruotsin vaalikampanjointi eroaa suomalaisesta

Ruotsissa äänestetään tänään valtiopäivävaaleissa. Vallan odotetaan vaihtuvan, sillä porvariblokki on ollut hallituksessa jo kaksi kautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsissa vaalikampanjointi on hieman erilaista, kuin Suomessa. Naapurimaan vaalikampanjointia värittää ovenkoputtelukampanjointi, mitä Suomessa ei ole. Puolueiden ehdokkaat koputtelevat ihmisten oville ennen äänestyspäivää, ja varmistavat, että asukkaat eivät kuulu nukkuvien puolueeseen, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Ruotsissa ennakkoääni jää voimaan – ellei sitten halua muuttaa mieltään. Jos ennakkoon äänestänyt tulee katumapäälle, hän voi muuttaa mieltään ja äänestää uudelleen varsinaisena vaalipäivänä, kirjoittaa Yle. Tällöin ennakkoon annettu ääni mitätöidään automaattisesti, ja varsinaisena vaalipäivänä annettu ääni otetaan mukaan laskentaan. Edellisisissä valtiopäivävaaleissa vuonna 2010 mielensä muuttajia oli noin 5 000.

Vaaleissa on vastassa porvariblokki ja vasemmisto-oppositio. Porvaristoblokin muodostavat kokoomus, kansanpuolue, keskusta ja kristillisdemokraatit. Vasemmisto-oppositio koostuu puolestaan sosiaalidemokraateista, ympäristöpuolueesta ja vasemmistopuolueesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)