Verkkouutiset

Hartwall Arena Helsingissä 31. heinäkuuta 2015. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Näin Rotenbergit kiersivät pakotteita ja pitivät Hartwall-areenan

Venäjän hallintoa lähellä oleva oligarkkisuku sai pidettyä Suomen-omistuksensa monimutkaisella yritysjärjestelyllä, paljastavat vuodetut sähköpostit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen oligarkkisuvun Rotenbergin sähköpostikirjeenvaihto on vuotanut julkisuuteen osana järjestäytynyttä rikollisuutta ja korruptiota tutkivan OCCRP-toimittajaverkoston Rotenberg-projektin yhteydessä.

Sähköposteissa käsitellään muun muassa, kuinka Suomen ja Venäjän kansalaisuudet omaavat Boris Rotenberg ja hänen poikansa Roman Rotenberg järjestelivät pakotteiden kiertämistä Suomessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sähköposteista selviää, että keskeisenä suvun asianhoitajana on toiminut Venäjän hallintoa lähellä oleva moskovalainen upporikas liike- ja lakimies Maksim Viktorov, jonka toimisto on järjestellyt ja koordinoinut pakotteiden alaisten Rotenbergin liiketoimia maailmalla.

Muutama kuukausi sen jälkeen, kun veljekset Arkadi Rotenberg joutui Boris-veljensä kanssa pakotelistalle, tuli Viktorovilta viesti Roman Rotenbergille, jossa luki: ”Meidän tulee keskustella ja valmistella asiakirjat”.

Sähköpostiviestin liitteenä oli muistio, jonka otsikkona oli isoin kirjaimin kirjoitettuna ”Tavoite: Pakotteiden kiertäminen”.

Muistiossa kuvailtiin monimutkaista yritysten uudelleenjärjestelysuunnitelmaa, jonka avulla oli tarkoitus pitää Rotenbergin veljesten osakkuus Helsinki-hallissa eli entisessä Hartwall-areenassa.

– Nämä asiakirjat tulisi pitää perheen sisäisinä luotettavan asianajajan hallussa eikä kenenkään muun tule saada tietää näiden olemmassaolosta, muistiossa luki.

Suunnitelma osoittautui menestyksekkääksi, koska sen ansiosta Rotenbergien onnistui pitää areenaomistuksensa Romanin kautta. Suunnitelma meni jäihin, kun myös Roman pääsi pakotelistalle vuonna 2022.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)