Verkkouutiset

Näin Jussi Niinistö uudistaisi siviilipalveluksen

Puolustusministeri uudistaisi siviilipalveluslakia vastaamaan nykyistä paremmin kokonaisturvallisuuden tarpeisiin.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (st.) mukaan siviilipalvelus on uudistettava vastaamaan nykymaailman vaatimuksia. Ministeri kertoo Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että työ- ja elinkeinoministeriö on aloittamassa siviiipalveluslain uudistamiseen liittyvää selvitystyötä puolustusministeriön aloitteesta.

– Tavoitteena on, että siviili­palveluslakia muutetaan sotilaallisen maanpuolustuksen valmiuden ja toimintaedellytysten turvaamiseksi. Erityisen ongelmallinen normaalioloissa on ­nykyisen lain tarjoama rajoittamaton mahdollisuus asepalveluksesta kieltäytymiseen myös silloin, kun asevelvollisia tarvittaisiin tosi toimiin, Jussi Niinistö kirjoittaa.

Hän uudistaisi siviilipalveluslakia vastaamaan nykyistä paremmin Suomen kokonaisturvallisuuden tarpeisiin.

– Palveluspaikkojen tulee olla selkeästi sellaisia viranomaistahoja, jotka vastaavat nimenomaan yhteiskunnan turvallisuudesta ja siihen liittyvästä valmiudesta, Niinistö toteaa.

Jussi Niinistön mukaan myös siviilipalveluksen täydennyspalvelusaikaa on pidennettävä, ja asevelvollisten paluu suorittamaan varusmiespalvelusta jo alkaneen siviilipalveluksen puolelta on mahdollistettava. Niinistön mukaan paluu sivarista reserviin pitäisi olla mahdollista myös yli 28-vuotiaille.

– Muutokset edistäisivät siviilipalveluksen vaikuttavuutta niin maanpuolustuksen kuin yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden tarpeisiin. Ne myös motivoisivat siviilipalvelusmiehiä, kun palvelus olisi tulevaisuudessa yhteiskunnan kannalta yhä merkittävämpää.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)