Verkkouutiset

Liikennettä Jyväskylässä. Fintraffic

Näin lumipyry kulkee Suomen yli

Ajokeli on lumisateen alueella huono.

Lumipyry kulkee tänään Suomen yli itään ja ajokeli on maan keskiosassa monin paikoin huono tai erittäin huono, kertoo Foreca Twitterissä.

Tuuli voimistuu torstaina maan etelä- ja keskiosassa, joten lumi tulee pyryttämällä. Ajokeli on lumisateen alueella huono tai erittäin huono.

– Torstain aikana maan keskiosassa, etenkin Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan välillä, voi sataa lunta paikoin reilut 15 senttimetriä. Paikoin runsaskin lumisade ulottuu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eteläosaan asti. Laajemmin maan keskiosassa lunta tulee arviolta 5–10 senttimetriä ja Satakunnassa sekä monin paikoin Pirkanmaalla pari senttimetriä. Pohjoisessa sataa vain paikoin vähän lunta, Forecan meteorologi Anna Latvala ennustaa.

Myös eteläisessä Suomessa tulee torstaina sateita.

– Sadealue on kuitenkin etelässä kapea ja liikkuu melko nopeasti. Sade alkaa etelän sisämaassa monin paikoin lumena ja muuttuu vesisateeksi. Torstaina aamupuolella sadealue väistyy jo kaakostakin, mutta päivällä voi etelässä tulla vielä sadekuuroja.

Tuuli heikkenee torstaina illalla. Torstaina iltaa kohti Suomenlahdelle leviää sadealue, joka viistää etelärannikkoa. Sade alkaa vetenä.

– Torstai-illan ja perjantain vastaisen yön kuluessa sade muuttuu rännäksi tai lumeksi. Myös maan länsiosaan voi levitä mereltä lumikuuroja, mutta ne jäänevät selvästi paikallisemmiksi, Anna Latvala sanoo.

Uusimmat
MAINOS