Verkkouutiset

Näin Helsingistä tehtäisiin miljoonakaupunki vuoteen 2050 mennessä

Urban Helsinki -ryhmä on julkaissut manifestin osana vaihtoehtoista Pro Helsinki 2.0 -yleiskaavaesitystään.

Suunnitelman nimi viittaa Eliel Saarisen vuoden 1918 Pro Helsingfors-suunnitelmaan, jossa hän kaavaili, kuinka Helsingistä voitaisiin tehdä suurkaupunki.

Suunnitelman tarkoitus on edistää keskustelua Helsingin suunnittelusta ja tarjota nähtäväksi konkreettisia vaihtoehtoja tulevaisuudesta. Suunnitelmassa pyritään ratkaisemaan Helsingin asuntopulaa erityisesti tiivistä urbaania asumista lisäämällä.

Suunnitelmassa halutaan myös luoda muun muassa edellytyksiä lyhemmille työmatkoille.

Pro Helsinki 2.0 -suunnitelman tavoitteena on havainnollistaa, miten Helsinkiin voitaisiin rakentaa asuntoja noin 400 000 uudelle asukkaalle seuraavan 35 vuoden aikana. Asunnot tulisivat pääosin Kehä I:n sisäpuolelle.

”Helsinki olisi miljoonakaupunki vuoteen 2050 mennessä. Tämä on yli 150 000 asukasta enemmän kuin kaupungin virallisissa suunnitelmissa”, Urban-Helsinki ryhmä toteaa tiedotteessaan.

Pro Helsinki 2.0 -suunnitelma julkaistaan kokonaisuudessaan alkusyksystä 2014. Nyt julkaistavaan manifestiin voi tutustua osoitteessa urbanhelsinki.fi.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)