Verkkouutiset

Auschwitzissa ollut sanoo Pohjois-Korean leirien olevan vielä pahempia

Raportin mukaan Kim Jong-unia pitäisi syyttää rikoksista ihmiskuntaa vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean vankileireistä on julkaistu uusi järkyttävä raportti. Tässä jutussa on sen kertomista väitetyistä rikoksista kuvauksia, jotka voivat olla häiritseviä herkemmille lukijoille.

Asianajajien kansainvälisen liiton IBA:n kolmen tuomarin tekemässä raportissa kehotetaan kansainvälistä yhteisöä viemään Pohjois-Korean ihmisoikeusrikokset rikostuomioistuimeen Haagiin tai erityisesti perustettavaan oikeuteen. Raportissa käydään läpi hirvittäviä rikoksia Pohjois-Korean poliittisten vankien leireillä.

Raportin mukaan syytteeseen pitäisi asettaa diktaattori Kim Jong-un, Pohjois-Korean johtavan puolueen jäseniä ja politbyroo, turvallisuusviranomaisia ja vankiloiden vartijoita.

Raportin mukaan tuomareilla on todisteet kymmenestä Rooman sopimuksessa määritellyssä 11:sta rikoksesta. Ne ovat murha, tuhoaminen, orjuutus, siirrot väkivalloin, vangitseminen kidutus, seksuaalinen väkivalta, vaino, järjestetyt katoamiset ja muut epäinhimilliset teot.

Inquiry on Crimes Against Humanity in North Korean Political Prisons -raportissa kerrotaan järjestelmällisistä murhista – myös pienten lasten murhista, kidutuksista, kristittyjen vainosta, raiskauksista, pakkoaborteista, nälkiinnyttämisestä ja lukemattomiin kuolemiin johtavista ylitöiden teettämisestä.

Raportin yhteydessä on julkaistu yksityiskohtaisia satelliittikuvauksia leireistä ja loikkareiden todistuksia. Pohjois-Korea kiistää leirien olemassaolot.

Washington D.C.:ssa asiasta pidetyssä kuulemistilaisuudessa loikkarit, mukaan lukien vanginvartija ja leireiltä selvinneitä, todistivat hirmuteoista. Niihin kuuluivat:

* Vankien kidutus ja tappaminen heidän uskontonsa perusteella, virkailijoiden ohjeet ”lakaista pois kristityt vastavallankumoukselliset”.

* Tajuttomaksi hakatun naisvangin lapsen tappaminen.

* Virkailijan raiskaama vanki, jota kidutettiin puisella kepillä, kuoli viikon kuluttua.

* Tarkoituksellinen näännyttäminen, aliravitsemus ja pakkotyö 1500-2000 vangille, joista useimmat lapsia, joista useimpien uskotaan kuolleen vuosittain yhdelä ainoalla leirillä.

* Vankien hakkaaminen kuoliaaksi kiintiötavoitteiden saavuttamiseksi.

* Vanginvartijan tarkoituksellinen tukin vyöryttäminen alas jyrkällä vuorenrinteellä; tappoi kymmenen vankia.

* Rutiininomaiset julkiset vankien teloitukset lasten ja aikuisten edessä.

* Nälkää näkevien vankien, jotka löydettiin kaivamasta syötäviä kasveja, teloittaminen.

* Maissia suuhunsa piilottaneen vangin huoliaaksi hakkaaminen.

IBA:n tuomareista Thomas Buergenthal oli lapsena Saksassa Auschwitzin ja Sachsenhausenin keskitysleireillä ja Kielcen getossa. Hänen luonnehdintansa mukaan olosuhteet Pohjois-Korean keskitysleireillä ovat yhtä kaameita tai pahempia kuin ne, jotka hän itse lapsena koki.

LUE MYÖS:
Kidutusta, näännytystä, pakkoabortteja – pöyristyttävä raportti Pohjois-Koreasta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)