Verkkouutiset

”Myrkylliset sinileväesiintymät ovat pysäyttävä muistutus”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä peräänkuuluttaa lisää konkreettisia toimia vesistöjen fosforikuormituksen vähentämiseksi. Mäkelän mukaan lomailijoita kiusaavat myrkylliset sinileväesiintymät ovat pysäyttävä muistutus siitä, miten tärkeää vesien- ja merensuojelu on.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä peräänkuuluttaa tiedotteessaan lisää konkreettisia toimia vesistöjen fosforikuormituksen vähentämiseksi. Hänen mukaansa Itämeren ovat vallanneet nyt suurimmat sinilevälautat kymmeneen vuoteen.

”Vaikka lämmin ja tyyni sää ovat merkittävä tekijä, ei sen esiintyminen ole kuitenkaan täysin kiinni vain korkeista lämpötiloista. Leveän syntymiseen on selkeä syy-yhteys ravinnepäästöillä ja etenkin vesiin pääsevän fosforin määrällä”, Mäkelä kertoo.

Outi Mäkelän mielestä on tärkeää, että teollisuuden ja maatalouden päästöjä vähennetään edelleen. Myös yhdyskuntien jätevesien käsittelyä voidaan yhä parantaa.

”Ministeri Petteri Orpon lupaus 6 miljoonan euron lisäpanostuksesta saaristomeren ympäristön tilan parantamiseen on kaipaamaani konkretiaa. Myös maatalouden ympäristökorvauksen parempi kohdentaminen rannikkoalueille tuo lisäpotkua maatalouden päästöjen vähentämiseen”, toteaa Mäkelä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)