Verkkouutiset

Muutos tulossa? Energiatodistuksista vapaaehtoisia vanhoille omakotitaloille

Asuntoministeri on tyytyväinen ympäristövaliokunnan mietintöön, joka koskee energiatodistuslain muuttamista ajavaa kansalaisaloitetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan ympäristövaliokunta toteaa mietinnössään, että kansalaisaloitteen sisältämien ehdotusten hyväksyminen ei sellaisenaan ole mahdollista. Valiokunta kuitenkin katsoo, että hallituksen on muutettava rakennuksen energiatodistuslakia.

Kansalaisaloite lain muuttamisesta keräsi yli 60 000 allekirjoitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Asunto- ja kulttuuriministeri Pia Viitanen (sd.) on ollut aloitteelle myötämielinen. Hän sanoo, että on tärkeää korjata epäkohtia, jos niitä huomataan.

– Ymmärrän omakotitalossa asuvien ihmisten huolta ja kritiikkiä. Monia harmittaa, kun joutuvat tilaamaan todistuksen, joka koetaan epäreiluksi ja vaikeaselkoiseksi, Viitanen kirjoittaa blogissaan.

Viitanen on jo aiemmin esittänyt, että Suomi on aloitteellinen EU:ssa energiatehokkuusdirektiivin muuttamiseksi niin, että energiatodistus voisi olla vapaaehtoinen vanhojen omakotitalojen osalta. Eduskunnan ympäristövaliokunta on mietinnössään samoilla linjoilla. Muutosehdotus on kuitenkin siis direktiivin vastainen, eikä siksi mahdollinen ilman sen muuttamista.

– Voin ilokseni todeta, että kirje EU:n komissiolle vanhojen omakotitalojen energiatodistusten vapaaehtoisuudesta on jo lähtenyt ministeriöstä ja tavoitetta direktiivin muuttamisesta viedään nyt päättäväisesti eteenpäin, Viitanen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)