Verkkouutiset

Muslimit häiritsevät kristityiksi kääntyneitä

Uutuuskirjassa kerrotaan, miten Suomen ex-muslimeita painostetaan rankasti heidän yhteisöissään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toimittaja Mari Turusen kirjaan Kääntyneet on haastateltu 31 entistä muslimia Suomessa ja otettu yhteyttä 165 luterilaisen seurakunnan kirkkoherraan. Syksyllä 2015 Suomeen tuli aalto turvapaikanhakijoita, joista moni on kääntynyt kristityksi.

Kirjan tiedotteen mukaan monet heistä ovat joutuneet täällä vakavan häirinnän kohteeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kustannus Oy Uusi Tien julkaiseman kirjan 31 haastatellusta 27 sanoo joutuneensa vaikeuksiin kristinuskoon kääntymisen vuoksi. Yleisintä on eristäminen, puhumattomuus, uhkailu ja elämän hankaloittaminen.

Viisi vastaajista oli kokenut väkivaltaa. Heitä on hakattu, pahoinpidelty ja potkittu.

– Täällä uskonnonvapauden mallimaassa on ihmisryhmä, joka joutuu kärsimään vakavaa häirintää uskonsa vuoksi, Mari Turunen toteaa.

Anonyymit ex-muslimit kertovat muun muassa seuraavaa:

”Kun kerroin äidilleni uskostani, hän toivoi, että olisin mieluummin kuollut kotimaassani kuin kääntynyt.”

”Meidät on eristetty, meitä vältellään, eivätkä muut lapset saa leikkiä lastemme kanssa.”

”Kofer tarkoittaa luopiota. Monissa maissa hänet voi rauhassa tappaa ilman seuraamuksia. Murhaaja pääsee paratiisiin, kuten Koraani lupaa.”

”’Jos kerrot jollekin, me tapamme sinut’, he huusivat mennessään. Minäkin poistuin nopeasti paikalta. Palattuani vastaanottokeskukseen muslimihuonetoverini naureskeli minulle ja sanoi: ’Sait mitä ansaitset.'”

”Pelko oli jatkuvaa. Vastaanottokeskuksessa kävi imaameja, jotka alkoivat uhkailla omaisiani kotimaassa ja myös omaa henkeäni.”

”Tytärtemme eteen on syljetty, kun he eivät peitä päätään.”

Ex-muslimeiden avioliitot on mitätöity eikä vaimoon saa enää olla yhteydessä.

– On henkistä häirintää, kiusaamista ja haukkumista, joka voi olla niin rajua, että se järkyttää mielenterveyttä. Usein mukana on pelottelua ja uhkailua, joka kohdistuu henkilöön itseensä tai hänen läheisiinsä. Ja sitten on raakaa väkivaltaa, Turunen kirjoittaa.

Kirjassa pastori Timo Keskitalo kirjoittaa, että Suomessa maltillisetkin imaamit myöntävät, että luopiot pitäisi surmata, mutta se ei ole täällä mahdollista. Imaamit miettivätkin, miten soveltaa Koraania, kun eletään vähemmistönä vääräuskoisen lain alla.

– Islamin tavoitteena on, että shariaa voidaan noudattaa siellä, missä asuu muslimeja. Tämä imaamien tavoite on dokumentoitu myös Suomessa jo 90-luvulla, Keskitalo toteaa.

LUE MYÖS:
Suomessakin sisäinen laki – muslimiyhteisö ratkaisee luopioiden kohtalon

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)