Verkkouutiset

Petteri Orpo. Yle Areena

”Murehdin ystävää, joka joutuu odottamaan leikkausta”

Petteri Orpo lupasi Ylen vaalitentissä Suomelle turvallisen suunnanmuutoksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskuntavaalien Ylen Puheenjohtajatentissä tiistai-iltana suurimpien puolueiden puheenjohtajat saivat ensin pidettäväkseen kolmen minuutin mittaiset puheet.

Seuraavassa on kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon tentissä pitämä puhe.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hyvät suomalaiset! Tulevalla vaalikaudella tärkein tehtävä on hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen.

Kahden nuoren isänä minä katson lasten ja nuorten tulevaisuutta. Näen siellä paljon mahdollisuuksia, mutta näen myös epävarmuuksia.

Päiväkodeissa ei ole riittävästi hoitajia, kouluissa ei ole kaikki hyvin. Iäkkäiden vanhempien poikana elän mukana vaihetta, jossa elämä muuttuu ja avun tarve kasvaa.

Suomessa on 3000 yksityisen hoivan paikkaa suljettuna, koska hoitajia ei ole. Minä murehdin ystävää, joka joutuu odottamaan leikkausta kuukausia, ja uhkaa menettää siinä työkykynsä. Päättäjänä kannan huolta ihmisistä, joiden arkea puristavat nousevat korot ja hinnat.

Viimeiset neljä vuotta Suomea on johdettu mantralla ”rahaa on”. Hallitus on satuillut suomalaisille, ettei velalla ole väliä. Se ei ole totta.

Me olemme vedenjakajalla. Joko saamme tilanteen hallintaan, tai menetämme hyvinvoivan Suomen. Siksi talous on saatava kuntoon. Nyt on viimeinen hetki.

Hyvät suomalaiset. ”Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä”. Näissä Tommy Tabermannin sanoissa on viisautta. Me haluamme tehdä Suomesta lujan ja vahvan, koska vain luja ja vahva Suomi pystyy huolehtimaan maan turvallisuudesta sekä ihmisten tärkeistä palveluista. Vain luja ja vahva Suomi voi huolehtia heikoimmista.

Tämä on tehtävissä. Lupauksemme suomalaisille on: työtä ja toimeentuloa, turvallisuutta ja tulevaisuudenuskoa.

(jatkuu kuvan jälkeen)

Petteri Orpo. Yle Areena

Kokoomus lupaa, että tulevalla vaalikaudella suomalaisiin yrityksiin syntyy 100000 uutta työpaikkaa. Me pidämme huolta, että Suomessa on turvallista niin kaduilla, kodeissa kuin rajoilla. Ja me pidämme huolta ympäristöstä.

Suomen pitää olla hyvä maa jokaiselle, vauvasta senioriin. Hyvinvointimme ydin on työ ja yrittäminen. Jokaisen työikäisen ja työkykyisen pitää olla töissä. Vain siten me rahoitamme hyvinvointimme tärkeät palvelut.

Säästääkin pitää. Mutta tehdään se kerralla selväksi: me emme leikkaa sote-palveluista, emmekä nipistä eläkeläisten ostovoimaa.

Hyvät suomalaiset! Suomen ja suomalaisten puolella on aidosti se, joka lopettaa velaksi elämisen. Me lupaamme turvallisen suunnanmuutoksen Suomelle. Nyt on oikea aika.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)