Verkkouutiset

Münchenin ampuja paljastui natsiksi – kaikki uhrit maahanmuuttajataustaisia

Yhdeksän ihmistä ampumalla murhannut saksalais-iranilainen Ali David S. oli syntynyt samana päivänä kuin esikuvansa Adolf Hitler.

Frankfurter Allgemeine Zeitungin mukaan Münchenin ampuja toimi todennäköisesti rasistisista motiiveista ja kannatti kansallissosialismia.

Ampuja piti kunnianosoituksena sitä, että oli syntynyt 20. huhtikuuta eli Natsi-Saksan diktaattorin Adolf Hitlerin syntymäpäivänä. Hän piti itseään iranilaisena aitona arjalaisen rodun edustajana.

Ali David S. vihasi lehden mukaan ennen kaikkea turkkilaisia ja arabeja. Kaikilla ampujan uhreilla oli maahanmuuttajatausta. Kuusi ammutuista oli 14–17-vuotiaita nuoria ja kaksi oli 19- ja 20-vuotiaita. Kolme nuorista oli turkkilaistaustaisia ja kolme muuta Kosovon albaaneja. Vanhin uhri oli 45-vuotias turkkilaisnainen. Tapausta tutkivat poliisit selvittävät oletusta, että ampuja valitsi uhrinsa maahanmuuttajataustan perusteella.

Rasistisen motiivin oletusta tukee se, että Ali David S. olisi voinut tappaa huomattavasti enemmän ihmisiä, ellei olisi kohdistanut ammuskeluaan tiettyihin ihmisiin. Ampujan kuultiin sanovan ampumisen jälkeen ”—–turkkilaiset”. Ali David S. suoritti tekonsa tietoisesti Anders Behring Breivikin suorittaman Norjan massamurhan vuosipäivänä. Ali David S. piti Breivikiä esikuvanaan.

Breivik tappoi 22. heinäkuuta 2011 Oslossa ja Utøyan saarella 77 ihmistä.

Uusimmat
MAINOS