Verkkouutiset

Joulukinkku paistumassa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

MTV: Yhä useampi jättää joulukinkun ostamatta

Perinteisten jouluruokien uskotaan kuitenkin pysyvän suosituimpina vuodesta toiseen.

Kinkku kuuluu perinteisesti joulupöytään, mutta sen suosio näyttäisi olevan nyt hieman laskusuunnassa viime vuoteen verrattuna.

Lidlin teettämän selvityksen mukaan kinkkua on tarjolla 81 prosentissa suomalaisista kotitalouksista, kun viime vuonna kinkku löytyi 84 prosentin joulupöydästä. Lisäksi kinkun määrää samoin kuin muiden liharuokien määrää joulupöydässä aiotaan vähentää. Vastaavasti kasvisruokien osuutta aiotaan lisätä.

Suomalaiset vaalivat perinteitä kinkunsyönnin osalta, mutta nykypäivänä yhä useampi jättää perinneruoan ostamatta, kertoo Lidin ostojohtaja Thomas Heinrichs.

– Sitä ei myöskään hankita niin suuria määriä kuin aiemmin. Kinkkua ei välttämättä nautita monena päivänä peräkkäin, vaan pienempi annos riittää hyvin kinkkuperinteen ylläpitoon. Lihan kulutusmäärään kiinnitetään selkeästi huomiota aiempaa enemmän, Heinrichs sanoo MTV:lle.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)