Verkkouutiset

Sisäministeri Mari Rantanen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

MTV: Sisäministeriö selvittää, voidaanko sharia-lakia edistävään rahoitukseen puuttua

Ministeri Mari Rantasen mukaan Suomeen ei pidä päästää naisten aseman tai tasa-arvon vastaisia oppeja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeriö selvittää parhaillaan, voitaisiinko esimerkiksi saudiarabialaisen rahan virtaaminen Suomessa toimiville järjestöille ja säätiöille kieltää lailla, kertoo sisäministeri Mari Rantanen (ps.).

– Kyllä tällä hetkellä selvitellään, mitä asialle voidaan tehdä. Tämä on oikeudellisesti aika haastava tilanne, koska kuten tiedämme, meillä on uskonnonvapaus ja yhdistymisvapaus, hän sanoo MTV:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ilta-Sanomat uutisoi viime viikolla Helsingissä toimivasta laittomasta moskeijasta, jonka toimintaa pyörittävä Pohjoismaiden säätiö kertoo saavansa rahoitusta Saudi-Arabiasta. Säätiön johtohahmo Aladin Maher sanoi MTV:lle sharia-lain sopivan Suomeen mainiosti.

Rantanen näkee sharia-lain edistämisen ulkomaisen rahoituksen turvin uhkana suomalaiselle yhteiskunnalle.

– On selvää, että meidän täytyy seurata tämäntyyppistä toimintaa, missä raha tulee ulkomailta – ja mitä ilmeisimmin Maherin lausuntojen perusteella säätiössä tunnutaan opettavan sen tapaisia oppeja, jotka eivät suomalaiseen yhteiskuntaan istu, Rantanen sanoo MTV:lle.

Rantasen mukaan kireän islamin tulkinnan vuoksi Saudi-Arabiasta vastaanotettu raha on erityisen seurannan kohteena.

– Siellähän on ollut hyvin kireä islamin tulkinta, ja ilmeisesti sharia-lain edistäminen on ajatuksena rahan kanavoimisessa. Siinä mielessä tämä on hyvin tärkeää, jotta emme päästäisi Suomeen sellaisia oppeja, jotka ovat naisten aseman tai tasa-arvon vastaisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)