Verkkouutiset

MTV: Kova kasvu seksuaalirikoksista epäiltyjen ulkomaalaisten määrässä

Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus seksuaalista ahdistelua koskevien rikosten määrässä kasvoi viime vuonna 202 prosenttia ja raiskausrikoksissa noin 64 prosenttia, kertoo MTV:n uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus kaikissa poliisille ilmoitetuissa rikoksissa vähentyi viime vuonna vuoteen 2015 verrattuna.

Poliisin kokoamissa tiedoissa on verrattu tammi-marraskuun tietoja, sillä vuoden 2016 joulukuun tietoja ei ole vielä saatavilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Poliisitarkastaja Måns Enqvist sanoo MTV:lle, että vielä ei voida arvioida, liittyykö ulkomaalaisten epäiltyjen osuuden kasvu seksuaalirikoksissa siihen, että vuonna 2015 Suomeen tuli suuri määrä turvapaikanhakijoita. Turvapaikkaa haki Suomesta noin 32 500 ihmistä.

– Turvapaikanhakijatilanne näkyy tilastoissa tavalla tai toisella, mutta on väärin lähteä tekemään liian jyrkkiä johtopäätöksiä, hän sanoo.

Viime vuonna rikoksesta epäiltynä oli reilut 1 100 turvapaikanhakijaa, käy ilmi poliisin tilastoista.

Enqvist huomauttaa, että tilastoissa näkee vain ilmoitetut rikokset. Valtaosassa seksuaalirikoksista tekijä ja uhri ovat toisilleen tuttuja, jolloin ilmoituskynnys on myös korkeampi. Poliisitarkastajan mukaan on tahoja, jotka haluavat luoda mielikuvan ”ulkomaalaisista, jotka raiskaavat suomalaisia naisia”.

Vuonna 2015 ilmoitetuissa seksuaalirikoksissa, joissa epäilty oli tiedossa, 1 843 rikoksessa epäilty oli suomalainen ja 419:ssä ulkomaalainen. Väestöjen kokoon suhteutettuna seksuaalirikoksista epäiltyinä oli noin 0,03 prosenttia suomalaisista ja lähes 0,2 prosenttia ulkomaalaisista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)