Kahvin maailmanmarkkinahinta on noussut rajusti. Yli kuusi euroa maksava kahvipaketti saa monet pohtimaan, että kannattaako pannuun jäänyttä hävikkikahvia lämmittää uudelleen mikrossa tai muulla tavalla.
– Ei niin kannata kyllä tehdä, sanoo Pauligin kahviasiantuntija, barista Jori Korhonen MTV Uutisille.
Asiantuntijan mukaan kahvin koostumus muuttuu, jos sitä lämmittää uudelleen. Näin myös maku menee pilalle.
– Jos kahvin saisi lämmitettyä niin, että siitä ei haihtuisi mitään, niin homma olisi ihan ok. Mutta kun lämmität kahvi, niin siitä haihtuu vettä, hän kertoo.
– Juoman kofeiinipitoisuus nousee. Tavallaan positiivinen juttu sekin, mutta kofeiini on karvasta ja tekee kahvista kitkerää. Se kofeiini on oikeastaan se ykkösvihollinen.
Barista kertoo, että kannuun unohtunutta kahvia kannattaa jäähdyttää entisestään.
– Ihan ykkösvinkki näin kesällä: jos kahvia jää yli, niin itse tekisin jääpaloja, jotka voi seuraavana päivänä sekoittaa vaikka maitoon. Näin saa jäälatten tyylisen juoman.