Verkkouutiset

Kahvi kannattaa asiantuntijan mukaan juoda tuoreena. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

MTV: Älä lämmitä kahviasi uudelleen – se muuttuu

Jäähtyneen juoman kuumentaminen pilaa baristan mukaan maun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kahvin maailmanmarkkinahinta on noussut rajusti. Yli kuusi euroa maksava kahvipaketti saa monet pohtimaan, että kannattaako pannuun jäänyttä hävikkikahvia lämmittää uudelleen mikrossa tai muulla tavalla.

– Ei niin kannata kyllä tehdä, sanoo Pauligin kahviasiantuntija, barista Jori Korhonen MTV Uutisille.

Asiantuntijan mukaan kahvin koostumus muuttuu, jos sitä lämmittää uudelleen. Näin myös maku menee pilalle.

– Jos kahvin saisi lämmitettyä niin, että siitä ei haihtuisi mitään, niin homma olisi ihan ok. Mutta kun lämmität kahvi, niin siitä haihtuu vettä, hän kertoo.

– Juoman kofeiinipitoisuus nousee. Tavallaan positiivinen juttu sekin, mutta kofeiini on karvasta ja tekee kahvista kitkerää. Se kofeiini on oikeastaan se ykkösvihollinen.

Barista kertoo, että kannuun unohtunutta kahvia kannattaa jäähdyttää entisestään.

– Ihan ykkösvinkki näin kesällä: jos kahvia jää yli, niin itse tekisin jääpaloja, jotka voi seuraavana päivänä sekoittaa vaikka maitoon. Näin saa jäälatten tyylisen juoman.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)