Verkkouutiset

Villi meritaimen on rauhoitettu kalalaji merialueella. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

MT: Väärin tunnistettu taimen voi käydä todella kalliiksi

Kalastajan tulee tunnistaa onko kyseessä istutettu vai luonnonvarainen kala.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maaseudun Tulevaisuus kehottaa olemaan tarkkana syksyisellä kalastusreissulla kalalajien tunnistuksen suhteen. Rauhoitetun taimenen kutuaika ajoittuu pääasiassa syyskuun lopulta marraskuulle, sillä laji viihtyy alle kymmenenasteisissa vesissä. Taimen sekoitetaan helposti loheen pilkkujensa vuoksi.

Suomen Vapaa-ajankalastajat muistuttavat, että taimenta kalastettaessa on tärkeä osata erottaa luonnossa syntyneet ja istutetut yksilöt toisistaan. Istutetun taimenen erottaa sen poistetusta rasvaevästä.

Luonnonvarainen rasvaevällinen taimen on täysin suojeltu merivesissä ja eteläisen Suomen sisävesissä, sekä tietyissä yksittäisissä vesistöissä eri puolilla maata.

Rasvaevällisen taimenen tappaminen on luonnonsuojelurikos. Maa- ja metsätalousministeriön uhanalaisia kaloja koskevan asetuksen mukaan teosta voi koitua jopa 3260 euron lasku.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)