Verkkouutiset

Asiakkaita maahanmuuttoviraston Helsingin palvelupisteessä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

MT-kysely: Reilu kolmannes haluaa helpottaa maahanmuuttoa

Eläkeikäiset miehet toivovat muita vastaajia useammin lisää ulkomaalaisia Suomeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisista 36 prosenttia on sitä mieltä, että seuraavan hallituksen on syytä helpottaa maahanmuuttoa Suomeen, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden kyselystä.

Vastaajista 42 prosenttia suhtautuu kielteisesti maahanmuuton helpottamiseen. Kannastaan epävarma oli hieman useampi kuin kaksi kymmenestä vastaajasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Eläkeikäiset suomalaiset suhtautuvat muita ikäluokkia suopeammin maahanmuuttoon. Heistä joka toinen kannattaa sen lisäämistä. Eläkeikäisten ryhmässä miehistä vastasi 58 prosenttia ja naisista 44 prosenttia kyllä maahanmuuton lisäämiselle.

Helsingissä maahanmuuton lisäämistä kannattaa 53 prosenttia. Muualla Suomessa näin vastattiin lähes 20 prosenttiyksikköä harvemmin.

Kyselyssä vihreiden kannattajat suhtautuvat muita myönteisemmin maahanmuuton lisäämiseen.

Kyselyssä ei määritelty, olisiko kyseessä työperäinen vai esimerkiki pakolaisuuteen ja turvapaikanhakuun liittyvä siirtolaisuus.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Agri. Kyselyyn vastasi joulukuun puolivälin jälkeen 1 096 suomalaista. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)