Verkkouutiset

Venäjän haupitsi Ukrainan itäosissa. / Zvezda

Moskovassa tuskaillaan: Vastapuolen tykistö pysäyttää rynnäköt

Tarkan tykistötulen kerrotaan nousseen ratkaisevaan asemaan Bahmutin alueen taisteluissa.

Ukrainan vastahyökkäys on edennyt kesäkuun jälkeen hitaasti maan etelä- ja itäosissa. Venäläisjoukot ovat hiljattain vetäytyneet Bahmutin kaupungin eteläpuolella uuteen puolustusasemaan paikallisen rautatien ympäristöön.

Yleisradioyhtiö Suspilnen haastattelema ukrainalainen upseeri sanoo aluetta puolustaneiden venäläisyksiköiden kärsineen koordinaation puutteesta. Vapautetun Klishtshiivkan kylän lähialuetta puolustamaan oli jätetty sekalainen joukko VDV-maahanlaskujoukkja, Spetsnaz-erikoisjoukkoja ja osia viime vuoden kesänä muodostetusta 3. armeijakunnasta.

Ukrainan etenemistä on selitetty korkealla taistelutahdolla, hyvällä koulutuksella ja alueen tarkalla lennokkitiedustelulla. Tykistön arvioidaan nousseen mahdollisesti ratkaisevaan rooliin.

Venäläinen sotakirjeenvaihtaja Aleksander Kots tuskailee Telegram-päivityksessään Ukrainan tarkkaa tykistötulta Bahmutin eteläpuolella käydyissä taisteluissa. Tämä on auttanut myös venäläisjoukkojen toistuvien vastahyökkäysten torjumisessa.

Ukraina on pystynyt Kotsin mukaan ohjaamaan tykistötulta oikea-aikaisesti hyvin lähelle omia puolustusasemia osumatta kuitenkaan harhaan. Ukrainalaisjoukkojen kerrotaan saaneen etulyöntiaseman myös elektronisten häirintälaitteiden suhteen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)