Verkkouutiset

"Suuren maan sankareita" ja "tulevaa voittoa" juhlistavia propagandajulisteita Moskovassa. AFP / LEHTIKUVA / NATALIA KOLESNIKOVA

Moskova on tilannut 230000 todistusta sodassa kaatuneille

Omaisia varten tilatut asiakirjat löytyvät valtion hankintojen joukosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän työ- ja sosiaaliturvaministeriön alaisten hankintojen joukossa on kiintoisa tilaus, joka valottaa Venäjän Ukrainassa kärsimiä tappioita.

Itsenäisen venäläismedia Verstkan löytämän asiakirjan mukaan Moskova on tilannut 230 000 sodassa kaatuneen omaisille tarkoitettua todistusta ja yli 750 000 sotaveteraanille annettavaa todistusta.

Määrä on merkittävästi aiempia vastaavia tilauksia suurempi. Ministeriön kerrotaan hankkineen toukokuussa vajaat 100 000 todistusta sotaveteraaneille ja yli 23 000 kaatuneiden omaisille tarkoitettua todistusta. Viime vuonna veteraanitodistuksia tilattiin noin 83 000 ja kaatuneiden omaisille tarkoitettuja kortteja noin 5800.

Verstkan mukaan hankinta-asiakirjoista ilmenee myös, että ministeriö oli tilannut todistuksia jo ennen Venäjän suurhyökkäystä Ukrainaan helmikuussa 2022.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)