Verkkouutiset

Monikulttuurisuus poistuu Yleisradion tehtävistä

Eduskuntaryhmien sopimus Ylen tulevaisuudesta tuo Ylen Stt:n asiakkaaksi.

Perussuomalaisten tiedotteessa vahvistettiin, että Yleisradiosta tehtyyn neuvottelutulokseen sisältyy ”suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen nousee etusijalle, monikulttuurisuus-sana poistuu pykälistä”.

Asiasta kertoo Ylen parlamentaarisen työryhmän jäsen PS:n kansanedustaja Ritva Elomaa.

Tiedotteen mukaan perussuomalaiset olisi leikannut Ylen rahoitusta ja pitää varsinkin ruotsinkielisen ohjelmatuotannon osuutta kohtuuttoman suurena.

”Mutta Ylen indeksijäädytys on jo saavutus näissä neuvotteluasetelmissa. Lisäksi Yle-veron poistuminen 300 000 pienituloiselta vaikuttaa Ylen rahoitukseen. Myöskin indie-ostojen kasvattaminen 35 prosenttiin 2020-luvulle mennessä on pois Ylen omasta toiminnasta ja lisää ostoja pieniltä toimijoilta. Perussuomalaiset odottaa, että ostot painottuvat suomalaiseen ohjelmatuotantoon”, PS:n toinen jäsen Ylen työryhmässä kansanedustaja Teuvo Hakkarainen toteaa.

”Perussuomalaiset pitää erittäin tärkeänä, että Suomessa säilyy kansallinen perusuutispalvelu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Ylestä tulee Suomen Tietotoimisto Stt:n asiakas. Stt:n kaltainen palvelu on tärkeä säilyttää”, tiedotteessa todetaan.

Sopimus pitää sisällään myös muun muassa Yle-veron säilymisen. Ylen rahoitukseen ei tehdä indeksitarkistuksia vuosille 2017-2019.

Puolueet toteavat myös, että Ylen nettitoiminta ei saa kohtuuttomasti haitata muuta kotimaista mediaa. Ylen nettiuutisointi taustajuttuineen on kaupalliseen mediaan verrattuna lähtökohtaisesti etuasemassa.

Uusimmat
MAINOS