Verkkouutiset

Monikulttuurisuus poistuu Yleisradion tehtävistä

Eduskuntaryhmien sopimus Ylen tulevaisuudesta tuo Ylen Stt:n asiakkaaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten tiedotteessa vahvistettiin, että Yleisradiosta tehtyyn neuvottelutulokseen sisältyy ”suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen nousee etusijalle, monikulttuurisuus-sana poistuu pykälistä”.

Asiasta kertoo Ylen parlamentaarisen työryhmän jäsen PS:n kansanedustaja Ritva Elomaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tiedotteen mukaan perussuomalaiset olisi leikannut Ylen rahoitusta ja pitää varsinkin ruotsinkielisen ohjelmatuotannon osuutta kohtuuttoman suurena.

”Mutta Ylen indeksijäädytys on jo saavutus näissä neuvotteluasetelmissa. Lisäksi Yle-veron poistuminen 300 000 pienituloiselta vaikuttaa Ylen rahoitukseen. Myöskin indie-ostojen kasvattaminen 35 prosenttiin 2020-luvulle mennessä on pois Ylen omasta toiminnasta ja lisää ostoja pieniltä toimijoilta. Perussuomalaiset odottaa, että ostot painottuvat suomalaiseen ohjelmatuotantoon”, PS:n toinen jäsen Ylen työryhmässä kansanedustaja Teuvo Hakkarainen toteaa.

”Perussuomalaiset pitää erittäin tärkeänä, että Suomessa säilyy kansallinen perusuutispalvelu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Ylestä tulee Suomen Tietotoimisto Stt:n asiakas. Stt:n kaltainen palvelu on tärkeä säilyttää”, tiedotteessa todetaan.

Sopimus pitää sisällään myös muun muassa Yle-veron säilymisen. Ylen rahoitukseen ei tehdä indeksitarkistuksia vuosille 2017-2019.

Puolueet toteavat myös, että Ylen nettitoiminta ei saa kohtuuttomasti haitata muuta kotimaista mediaa. Ylen nettiuutisointi taustajuttuineen on kaupalliseen mediaan verrattuna lähtökohtaisesti etuasemassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)