Verkkouutiset

Jaakko Siren pärjää kokoomuksen puoluekokouksessa 1/5-äänellä.

Mitä ihmettä on viidesosaääni?

Kokoomuksen puoluekokouksessa muutamalla edustajalla on harvinainen mandaatti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Tampereen puoluekokouksessa muuan äänestys taksiliikennealoitteesta puoluehallituksen vastauksen ja aloitteen välillä päättyi tulokseen 81,2 – 57,2.

Mitä ihmettä? Mikä se 0,2 äänissä oikein on? Vastaus löytyy puolueen säännöistä.

Karkeasti yksinkertaistaen: äänivaltaisten puoluekokousedustajien paikkoja on tietty määrä. Ne jaetaan ensin piirijärjestöjen ja jäsenliittojen välillä ja sitten paikallisyhdistyksille niiden henkilöjäsenten suhteessa. Kullakin paikallisyhdistyksellä on oikeus yhteen edustajaan. Mutta jos yhdistys ”ei edellä mainitulla tai piirijärjestön säännöissä säädetyllä tavalla saisi yhtään puoluekokousedustajaa, saa varsinainen jäsen (yhdistys, toim. huom.) lähettää aina puoluekokoukseen puoluekokousedustajan, jolla on käytössään äänen viidesosa”.

Näitä viidesosaäänen käyttäjiä onkin yleensä huomattu äänestystuloksissa. Tampereella heitä on neljä. Yksi on Aalto-yliopiston kokoomusopiskelijoiden Jaakko Siren.

– Aika lailla normaalisti voi kokouksessa toimia. Mun ääni on vain viidesosa muiden äänistä, mutta voi puhua ja kannattaa kuten muutkin, Jaakko Siren kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)