Verkkouutiset

Valeri Gerasimov (vas.) ja Sergei Shoigu. LEHTIKUVA / AFP Alexey Nikolsky

Mitä hän ajattelee? Kuva Venäjän puolustusministeristä leviää

Moni on kiinnitänyt huomiota Sergei Shoiguun Venäjän presidentin annettua ydinasemääräyksen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin esiintyi sunnuntaina lyhyellä videolla. Siinä presidentti määräsi Venäjän strategiset ydinasejoukot kohotettuun valmiuteen lännen Venäjään Ukrainan sodan takia kohdistamien pakotteiden ja muiden toimien vuoksi.

Alta löytyvällä videolla näytetään ensin presidentti Putinin jyrkkää puhetta ja sitten paikalla olevia puolustusministeri Sergei Shoigua ja Venäjän asevoimien yleisesikuntapäällikkö Valeri Gerasimovia. Erityisesti Shoigun silminnähden vaivaantunut ilme ja olemus ydinasemääräyksen jälkeen (videon lopussa) on puhuttanut.

Sergei Shoigu ja Valeri Gerasimov istuivat tapaamisessa viime aikoina totuttuun tapaan valtaisan pitkän pöydän toisessa päässä useiden metrien päässä Vladimir Putinista. Erikoiset järjestelyt ovat ilmeisesti koronavirusvarotoimi.

Vaikutusvaltaista puolustusministeri Shoigua on pidetty yleisesti eräänä varteenotettavaa seuraajana presidentti Putinille.

Asiantuntijat ovat arvioineet uhkailun ydinaseilla kertovat siitä, että presidentti Putin kokee olevansa heikoilla.

– Putinin puheet ovat osa hänen hullun miehen -strategiaansa. Pidetään maailma varpaisillaan. Silloin se nöyrtyy ja kuuntelee. Itseasiassa Putin kertoo olevansa heikko, ja heikoilla. Viimeinen tehoste, kertoo pelosta hallinnossa, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola totesi sunnuntaina.

Sota Ukrainassa ei ole toistaiseksi edennyt Venäjän suunnittelmien mukaan. Venäjän joukkojen eteneminen on ollut hidasta ja tappiot suuria. Länsi on puolestaan asettanut Venäjälle ankaria pakotteita, joiden talousvaikutukset näyttävät muodostuvan massiivisiksi.

Uusimmat
MAINOS