Verkkouutiset

Mistä keskusta loihtii 200 000 uutta työpaikkaa? Juha Sipilä vastasi

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan keskusta tulee ulos toimialakohtaisella keinopaketilla myöhemmin tässä kuussa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä lupaa myöhemmin helmikuussa toimialakohtaisen paketin siitä, miten puolue aikoo luoda 200 000 uutta työpaikkaa.

– Olemme käyneet tätä toimialakohtaisesti läpi. Esimerkiksi matkailuelinkeinon kanssa, mitä esteitä siellä on. Tulemme kuun lopussa ulos tällaisella paketilla, jossa nämä toimenpiteet on listattu ihan toimialakohtaisesti, Sipilä sanoi keskustan vaaliristeilyllä.

Tavoite 200 000 uuden työpaikan luomisesta sisältyy keskustan strategiseen vaaliohjelmaan. Puoluetta on arvosteltu siitä, ettei se ole konkretisoinut keinoja, miten nuo työpaikat luodaan.

Sipilä huomautti vaaliristeilyllä, että tavoite on asetettu kymmenen vuoden päähän ja piti sitä realistisena. Sipilän mielestä epärealistinen on sen sijaan kokoomuksen tavoite nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin vaalikauden loppuun mennessä.

– Tämä johtaa samaan lopputulokseen eli noin 190 000 työpaikkaan, mutta neljässä vuodessa. Että jos se meidän tavoite on epärealistinen, entä se kokoomuksen tavoite? Sipilä kyseli.

Uusimmat
MAINOS