Verkkouutiset

Ministeri Virkkunen saa vastuulleen liikenneministerin tehtävät

Kokoomuksen Henna Virkkusesta tulee perjantaina liikenne- ja kuntaministeri.

– Pohdin ministerien tehtävien jakoa huolellisesti ja lopputuloksen kannalta on luontevaa, että liikenneministerin tehtävät saa vastuulleen Henna Virkkunen (kok.). Hennan hallinto- ja kuntaministerinä alkuun laittamat lakipaketit ovat jo loppusuoralla ja salkkujen uudelleenjärjestely on mahdollista. Salkkujen yhdistymisen myötä Hennasta tulee liikenne- ja kuntaministeri, sanoo pääministeri Jyrki Katainen (kok.)

Hallituspuolueiden puheenjohtajat sopivat maanantaina, että vasemmistoliiton eroavien ministereiden tilalle ei nimitetä uusia ministereitä. Vastuut jaetaan nykyisen hallituksen ministereiden kesken.

Paavo Arhinmäeltä vapautuva kulttuuriministerin salkku siirtyy SDP:lle. Kokoomus ottaa haltuunsa Merja Kyllösen liikenneministerin salkun.

– Vaalikausi on jo sen verran pitkällä, että ministerit keskittyvät nyt hallitusohjelman, rakennepaketin ja kehyspäätösten toimeenpanoon. Töitä on, mutta ei kuitenkaan aivan niin suurta määrää kuin vaalikauden alussa, Katainen toteaa.

Liikunta-, kulttuuri- ja tasa-arvoministerin tehtävät siirtyvät SDP:n ministeriryhmälle.

– SDP tekee omassa piirissään ratkaisun siitä, miten he liikunta-, kulttuuri- ja tasa-arvoministerin tehtävät ministeriryhmässään jakavat. Päätimme myös, että opetus- ja kulttuuriministeriöön sijoitettu poliittisen valtiosihteerin paikka jätetään täyttämättä, Katainen toteaa.

– Uusvanhalla hallituskokoonpanolla on hyvä jatkaa kausi loppuun ja saattaa hyvään alkuun rakennepaketin suuret projektit ja kehyspäätösten lakivalmistelu.

Henna Virkkunen kertoo varautuneensa vastaamaan liikenneasioita koskeviin substanssikysymyksiin perjantaina nimityksensä vahvistamisen jälkeen.

– Varmasti toimenpiteistä kiireellisimpiä tulevat olemaan talouden sopeuttamistoimenpiteiden tuomat leikkaukset liikenneministeriössä. Talouden kysymykset ovat varmasti ihan ensimmäisiä asioita, Virkkunen arveli tiistaina iltapäivällä.

Uusimmat
MAINOS