Verkkouutiset

Ministeri valmis avaamaan taksialaa kilpailulle

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) pitää Kuluttaja- ja kilpailuviraston avausta taksiliikenteen kilpailun lisäämisestä tervetulleena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Henkilöliikennettä koskeva lainsäädäntö on vanhentunut ja uudistuksen tarpeessa. Kokonaisuuden läpikäyminen on perusteltua alan terveen ja toimivan kilpailun vahvistamiseksi, kuten Kuluttaja- ja kilpailuvirastokin esittää, Henna Virkkunen sanoo.

Hän muistuttaa, että hallitus on sopinut rakennepoliittisessa ohjelmassaan julkisesti rahoitettujen henkilökuljetusten uudistamisesta. Pelkästään julkinen sektori rahoittaa henkilökuljetuksia noin miljardilla eurolla vuodessa.

– Osana tätä työtä selvitetään sekä joukkoliikennelain että taksiliikennelain uudistamistarpeet, joten nyt tehdyn aloitteen esitykset ovat jo selvityksen kohteena, Virkkunen sanoo.

Hän muistuttaa, että taksien toiminta perustuu vahvaan sääntelyyn, joka ei mahdollista uusien palvelukonseptien ja liiketoimintamahdollisuuksien syntyä.

– Uudistamistarvetta siis on, mutta se täytyy tehdä ottaen huomioon asiakkaiden tarpeet siten, että palvelun saatavuus ja kohtuuhintaisuus varmistetaan koko maassa, Virkkunen painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)