Verkkouutiset

Hallituksen tavoitteena on lopettaa sovittelu lähisuhdeväkivaltatapauksissa ensi vuoden alusta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ministeri MTV:lle: Lähisuhdeväkivallan tekijä ei saa selvitä rangaistuksetta

Suomi on saanut moitteita sovittelun sallimisesta lähisuhdeväkivaltatapauksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen hallitus haluaa kieltää sovittelun lähisuhdeväkivaltatapauksissa. Lain on tarkoitus astua voimaan ensi vuoden alussa.

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo MTV:n Uutisextra-ohjelmassa lakiuudistuksen takaavan sen, ettei lähisuhdeväkivallan uhria voitaisi painostaa sopimaan. Lähisuhdeväkivallan tekijälle seuraisi aina rangaistus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ministeri huomauttaa, etteivät uhri ja tekijä ole lähisuhdeväkivaltatapauksissa tasaveroisessa asemassa sopiakseen rikoksesta, mikä on edellytys sovittelun mahdollistamiseksi.

Sovittelu olisi lakiuudistuksen jälkeenkin käytössä muissa, hyvin pienissä rikoksissa, joihin se ministerinkin mukaan soveltuu. Grahn-Laasonen kuitenkin huomauttaa lähisuhdeväkivallassa olevan kyse hyvin vakasta asiasta. Yhteiskunnan tulisi hänen mukaansa lähettää selvä viesti ettei lähisuhdeväkivallasta voi selvitä sovittelemalla.

–  Ei voi olla tilannetta, että sovittelun avulla lähisuhdeväkivallan tekijä voi selvitä jopa ilman rangaistusta Grahn-Laasonen painottaa.

Lähisuhdeväkivalta on liian yleistä Suomessa, ministeri sanoo. Hän huomauttaa, että Suomi on saanut useita moitteita sovittelun sallimisesta lähisuhdeväkivaltatapauksissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)