Verkkouutiset

Vasemmalta Anna-Kaisa Ikonen ja Sari Multala kokoomuksen puoluekokouksessa. Verkkouutiset

Ministeri itki – kertoi äitinsä saattohoidosta

Sari Multala kyynelehti vuolaasti kokoomuksen puoluekokouksen tentissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala pyrki sunnuntaina käydyssä äänestyksessä yhdeksi kokoomuksen kolmesta varapuheenjohtajasta Tampereen puoluekokouksessa. Valintaa edelsi kokoustentti, joka oli Multalalle ja koko yleisölle hetkittäin liikuttava paikka.

Varapuheenjohtajaehdokkaille esitettiin kokouksen edessä kysymys ”pitäisikö eutanasia sallia Suomessa”. Sari Multala nosti empimättä vihreän äänestyslapun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puheenvuoron tultua kohdalleen Multala huokasi ja sanoi, että kysymys on hänelle vähän henkilökohtainenkin. Ministeri kertoi saattohoitaneensa oman äitinsä reilu vuosi sitten ja ajatelleensa että ”totta kai pitää ensisijaisesti aina olla palliatiivinen hoito, hyvä saattohoito ja kivunlievitys aivan loppuun asti”.

– Mutta kun on kuolemansairas ihminen joka tietää kuolevansa, pitäisi olla hänen oma päätöksensä haluaako hän lopettaa sen elämänsä silloin, kun tietää että jäljellä ei ole mitään muuta kuin kipuja. Kaikilla ei ole sitä läheistä joka painaa sitä kipulääkenappia, kuten meidän äidillä oli. Sen takia ajattelen näin…, Sari Multala sanoi.

Tämän todettuaan Multala ei voinut enää pidätellä kyyneleitä. Hetki näkyy alla olevalla Verkkouutisten kokousvideolla noin kohdassa 6:43:00.

Itku tarttui Multalan toisella puolella seisoneeseen kansanedustaja Karoliina Partaseen, joka lohdutti murtunutta Multalaa. Toisella puolella seisoi niin ikään vakavaksi mennyt kuntaministeri Anna-Kaisa Ikonen, jolla oli seuraava puheenvuoro,

– Tässä näkyy hyvin että tämä on ihan valtavan vaikea kysymys. Ja se on varmasti jokaisen kohdalla silloin kun puhutaan elämän päättymisestä, Anna-Kaisa Ikonen sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)