Verkkouutiset

Ministeri 28.5.2020: Emme ota toisten velkoja. Se ei käy.

Tytti Tuppurainen vakuutti, ettei sellaista tilannetta synny.

Eduskunnan kyselytunnilla käsiteltiin 28. toukokuuta Euroopan unionille tuolloin vasta kaavailtua elpymisrahastoa. Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vakuutti Suomen tiukkaa linjaa.

Tytti Tuppurainen totesi, että ”me tarvitsemme elvyttämistä, me tarvitsemme jälleenrakennuspaketin, eikä kysymyksessä ole minkäänlainen avoin seteli, lahjaraha, vaan elvytyskokonaisuus, jonka käyttökohteet määritellään yhdessä”.

Kokoomuksen Petteri Orpo kysyi hallituksen ajatuksesta: ”lisätäänkö jäsenmaksuosuutta, kerätäänkö lisää EU-veroja vai otetaanko lisää lainaa, jota kukaan ei maksa?”.

Tytti Tuppurainen vastasi, että ”Suomi ei tietenkään tule suostumaan mihinkään avoimeen valtakirjaan näissä tulevissa ratkaisuissa”.

–  Ja luulen, että tässä pandemiassa, tässä koronakriisissä, on aika monen mielestä kyseessä luonnonkatastrofin kaltainen tilanne, jossa jäsenmailta myös kysytään solidaarisuutta toista kohtaan. Mutta sellaista tilannetta ei synny, että me ottaisimme toisten olemassa olevia velkoja yhteisvastuullisesti maksettavaksi. Se ei käy, Tytti Tuppurainen sanoi.

Keskustan puheenjohtaja ja tuolloinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni vakuutti, että ”toisten maiden veloista, siitä mitä sinne on kertynyt holtittoman talouspolitiikan seurauksena, eivät voi muut maat alkaa vastaamaan”.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)