Verkkouutiset

Miljoona maahanmuuttajaa oli liikaa – ”osallistuin valtavaan erehdykseen”

Britanniassa työväenpuolueen edustaja on ensi kertaa myöntänyt, että maan rajojen nopea avaaminen EU-siirtolaisille oli virhe.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Labour-puolueen entinen sisäministeri Jack Straw kirjoittaa vuoden 2004 päätöksestä paikallislehdessään Lancashire Telegraphissa.

Strawn mukaan ”eräs valtava erehdys johon osallistuin (en ollut yksin) oli liikkumisrajoitusten poistaminen Itä-Euroopan mailta kuten Puolalta ja Unkarilta, jotka tulivat EU:n jäseniksi 2004”.

Työväenpuolueen hallitus odotti kahdeksasta maasta vuosittain Britanniaan 13 000 tulijaa. Vajaan vuosikymmenen aikana heitä kuitenkin tuli miljoona, kertoo Daily Mail.

Saksasta ja Ranskasta poiketen Britannia salli vapaan liikkuvuuden. Strawn mielestä päätös oli ”hyvää tarkoittavaa politiikkaa, jonka me sotkimme” ja heidän teettämänsä ennusteet olivat ”arvottomia”.

Nyt Britanniaa puhuttaa Bulgarian ja Romanian kansalaisten, lähinnä romanien, maahanmuutto. Sen rajoitukset poistuvat vuodenvaihteessa, jonka jälkeen noidenkin maiden EU-kansalaiset voivat saada Britannian sosiaalietuja.

Tulijoita on ennustettu nähtävän vuosittain 50 000. Sisäministeri David Blunkett on varoittanut, että edessä voi olla mellakoita ja ”räjähdys”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)