Verkkouutiset

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola mielenilmaisussa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Miksi hoitajia ei otettu lähetykseen? Näin Yle selittää

Tehyn puheenjohtajan mukaan hänen haastattelunsa peruttiin ministerin pyynnöstä.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen väittää Ylen A-studion peruneen hänen haastattelunsa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin (sd.) toiveesta.

– Minut oli pyydetty keskustelemaan ministerin kanssa. Mutta sitten tuli tieto, että ministeri halusi studioon yksin, Rytkönen kertoi sosiaalisessa mediassa.

Lähetyksessä käsiteltiin hoitajien työtaistelua ja hallituksen kaavailemaa potilasturvallisuuslakia, joka hoitajaliittojen mukaan olisi rajoittanut lakko-oikeutta. Studiossa oli lopulta ainoastaan vastuuministeri Aki Lindén.

A-studion mukaan näin toimittiin, koska muita osapuolia on kuultu jo riittävästi.

– Päädyimme ottamaan Aki Lindénin vieraaksi yksin, koska muita aiheeseen liittyviä henkilöitä oli jo kuultu kattavasti Ylen uutis- ja ajankohtaissisällöissä. Linden nousi keskeiseksi hahmoksi häneen kohdistetun kritiikin takia ja halusimme hänet vieraaksemme ensijaisesti. Työkiistan osapuolia ehdimme kuulla kiistan jatkuessa myöhemmin, twiiteissä sanotaan.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterson pyytää A-studiolta tarkennusta tapahtuneeseen.

– Oliko siis niin, että Millariikka Rytkönen oli jo kutsuttu, mutta kutsu peruttiin, koska Aki Lindén halusi tulla yksin? Pysyikö journalistinen päätösvalta toimituksessa vai saiko ministeri päättää?

Millariikka Rytkönen ihmettelee A-studion selitystä.

– Tää menikin mielenkiintoiseksi. Jään vallan seuraamaan tätä lankaa, hän viittaa Twitterin viestiketjuun.

– Etenkin kun tätä vierailua ei sovittu pelkästään puhelimessa puhumalla, vaan minulla on tekstiviesti siitä, keitä piti olla lähetyksessä mukana. Kello 18.19 lyötiin lukkoon illan kattaus ja kello 18.40 peruutus.

Uusimmat
MAINOS