Verkkouutiset

Mikä suomalaisyhtiö: 60 miljoonaa euroa tukia 2016, ei työntekijöitä, ei veroja, mahtava voittotaso

Ex-meppi Eija-Riitta Korhola jatkaa tuulivoimatukien ihmettelyä.

Entinen kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ihmettelee Iltalehden blogisivustolla veronmaksajien rahojen ”älytöntä” haaskausta tuulitukiin.

– Jos tuulisähkölle menee puoli miljoonaa tukea päivässä, ja parin vuoden päästä jopa miljoona päivässä, järjestely ei ansaitse kunnioitusta, Korhola kirjoittaa.

Hänen mukaansa Suomessa on yhdistetty perustuslaillinen omaisuudensuoja ja elinkeinovapaus ylisuuriin tuulivoiman tukiin tavalla, joka ei kestä loogista tarkastelua.

– Pahoin pelkään, että tuulivoimabisneksellä rikastuvat juristit ovat syöttäneet ministereille pajunköyttä asia-argumenttien seassa.

Hänen mukaansa ”tuulivoima-alalle on ominaista se, että hankkeet ovat juristi- eikä insinöörivetoisia. Lakiasiantoimistot ovat jopa koko hankkeiden projektipäälliköitä”.

Korhola on aiemmin luonnehtinut jokaisen uuden tuulivoimalan olevan kuin lottovoitto omistajilleen.

Eija-Riitta Korhola lainaa bloginsa lukijaa, joka on kirjoittanut hänelle näin: Tuulivoiman parissa puuhastelevien kotimaisten ja ulkomaisten pääomasijoittajien verovaroilla rahoitettujen voittojen leikkaamisella voitaisiin perua esimerkiksi kaikki koulutusleikkaukset. Esimerkiksi TuuliWatti saa tänä vuonna 60 miljoonaa euroa tukea, yhtiöllä ei ole yhtään palkattua työntekijää ja yhteisöveroa se ei maksa euroakaan.

TuuliWatti on St1:n ja S-ryhmän omistama tuulipuistojen kehittäjä. Talouselämän mukaan yhtiön liikevoittotaso on tukien ansiosta suurempi kuin RAY:n tai Veikkauksen ja ”hipoo taivaita”.

Uusimmat
MAINOS