Verkkouutiset

Mika Niikko ihmettelee Jeesukseen viittaavien laulujen ja näytelmien poistamista kouluista

Joissain joulujuhlissa ihmetellään, miksi lasten joulujuhlista kristillisyys halutaan riisua pois, toteaa kansanedustaja Mika Niikko (ps.) blogissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Monissa perheissä on petytty siihen, kuinka ohjelmissa tepastelevat vain tontut ja joulupukit, kristillisen perinteen puuttuessa kokonaan. Joulu ilman Jeesusta on kuin yrittäisi viettää syntymäpäivää ilman päivänsankaria. Tunnelma ei löydy tontuista ja touhusta, vaan joulun sanomasta ja sen sankarista, Mika Niikko kirjoittaa.

Niikko kertoo, että vielä viisi vuotta sitten hänen kotikuntansa Vantaan kaupungin johto puuttui rehtorin tai päiväkodin johtajan yrityksiin poistaa kristilliset elementit lasten juhlista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tänä vuonna kristillisestä juhlaperinteestä päättäminen on saamani vastauksen mukaan luovutettu yksilöiden käsiin.

Mika Niikko toteaa, että kristillinen kulttuuriperinteemme on jäämässä ahtaalle, jos joulun merkitys poistetaan.

– Selitykseksi ei kelpaa maahanmuuttajalasten lisääntyminen. He tietääkseni eivät joulujuhlien sanomasta loukkaannu. Ei ainakaan se turvapaikkaa hakeva perhe, joka tänä jouluaattona osallistuu jouluaterialle ja joulunviettoon kanssamme. Pikemminkin syy löytyy yksittäisestä kantasuomalaisesta ja päättäjästä itsestään, hän kirjoittaa.

Niikon mielestä koulut ja päiväkodit arkailevat syyttä joulujuhlissa. Sekä perustuslakivaliokunta (2014) että eduskunnan apulaisoikeusasiamies (2013) ovat linjanneet, että juhlan teemaan liittyvät perinteet eivät tee tilaisuudesta uskonnon harjoittamista.

Tästä huolimatta rehtorin tai päiväkodin johtajan elämänkatsomus yksistään voi tyrmätä kokonaisten perheiden oikeuden päästä osalliseksi joulujuhlasta ja sen perinteistä, Niikko paheksuu.

Hän toteaa, että kuntapäättäjien ei pitäisi unohtaa, että heille on uskottu kristillisen joulu- ja kevätperinteen vaaliminen.

Tätä valtaa, jonka eduskunta on vahvistanut, tulee käyttää. Kristillistä perintöä ei tarvitse hävetä saati kieltää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)