Verkkouutiset

Mielenosoitus järjestettiin Helsingin tuomiokirkossa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Mielenosoittajat keskeyttivät itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen

Kirkon lehteriltä laskettiin alas banderolleja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin tuomiokirkossa järjestetty itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus keskeytyi hetkellisesti Palestiina-mielenosoituksen takia, kertoo Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala X-viestipalvelussa.

Mielenosoittajat häiritsivät Kanalan mukaan jumalanpalvelusta Palestiinan lipuilla ja rauhanlaululla. Tilanne oli ohi noin minuutissa.

Helsingin poliisin mukaan jo ennen kirkon sisällä tapahtunutta mielenilmausta noin kymmenen ihmistä osallistui tuomiokirkon läheisyydessä mielenosoitukseen, josta ei ollut tehty ennakolta ilmoitusta. Tämän jälkeen mielenosoittajat poistuivat paikalta.

Myöhemmin mielenosoittajat laskivat kirkon lehtereiltä banderolleja. Poliisi kertoo kuitenkin poistaneensa mielenosoittajat kirkosta nopeasti.

Kirkkoherra ei kerro tietävänsä, mitä yllättävästä mielenilmauksesta tulisi ajatella.

– Täällä nyt joka tapauksessa rukoillaan rauhan puolesta muutenkin, Kanala kertoo viestissään.

Kanala päättää viestinsä muistuttamalla, että Suomi on hyvinvointivaltio, jonka perustana on luottamus viranomaisiin ja toisiimme.

Kello 12 alkaneeseen ekumeeniseen juhlajumalanpalvelukseen osallistui Helsingin seurakunnan mukaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tilaisuus toteutettiin yhteistyössä ulkoministeriön protokollapalvelujen kanssa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)