Verkkouutiset

Jalankulkija ylittää suojatietä sateenvarjon alla sateisessa säässä Helsingissä. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Meteorologilta varoitus: Tänne kaatosateet iskevät

Sääennusteen mukaan Uudellamaalla sademäärät voivat olla paikoin yli 20 millimetriä.

Alkuviikko on ollut lämmin ja melko aurinkoinen. Keskiviikkona on mitattu ensi kertaa tänä vuonna yli 25 asteen lukema. Yli 20 asteen lämpötiloja on ollut paikoin Lapissa asti, kertoo Foreca.

Helatorstaiksi edessä on kuitenkin käänne.

– Torstain vastaisen yön aikana etelästä nousee Suomeen rankkasadealue. Yön mittaan sataa runsaasti Uudellamaalla, osittain Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Torstaiaamun ja iltapäivän aikana sadealue liikkuu hitaasti kohti pohjoista. Tämän hetken ennusteen mukaan eniten vettä kertyy Uudellemaalle, missä sademäärät voivat olla paikoin yli 20 millimetriä. Suurimmat sadekertymät tulevat näillä näkymin itäiselle Uudellemaalle, toteaa Forecan meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstaina myöhään iltapäivällä sateet saattavat muuttua kuurotyyppisiksi.

– Sadetta ei tule niin laajalla alueella, mutta paikallisesti sataa vieläkin voimakkaammin. Mahdollisen jatkuvan ja rankemman sateen alue on suunnilleen Kotka–Tampere–Vaasa-linjalla, ehkä hieman Vaasan pohjoispuolellakin. Lounaassa sää vähitellen poutaantuu, mutta sekä lounaassa että etelässä voi tulla yksittäisiä voimakkaita sadekuuroja, jotka lisäävät kokonaissademäärää, Mäntykannas ennustaa.

Idässä ja pohjoisessa on torstaina vielä osittain aurinkoista.

– Lapissa 20 astetta tulee ylittymään aurinkoisilla alueilla. Sen sijaan etelässä ja lännessä, varsinkin sateisilla alueilla, on karu pudotus lämpötiloissa, jopa reilu 10 astetta alkuviikon lämpimästä auringonpaisteesta. Rankkasateessa jäädään lähemmäs 10 asteen lukemia.

Torstai-illan aikana sadealue Forecan mukaan hajoaa entisestään ja samalla heikkenee.

Uusimmat
MAINOS