Verkkouutiset

Mervi Katainen suuttui: Olin politiikassa jo kauan ennen kuin tapasin Jyrkin

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas ihmettelee omaan toimintaansa kohdistuvia ennakkoasenteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uudenmaan vaalipiiristä eduskuntaan pyrkivä Mervi Katainen vastaa blogikirjoituksessaan vähättelyyn, jota on kohdannut omaan ehdokkuuteensa liittyen.

Hän viittaa Ilta-Sanomien pakinaan, jossa ”Kataisten perhepakettiin” todettiin kuuluvan se, että ”Mervi-rouva nimitetään kansanedustajaksi huhtikuun vaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Olen ollut mukana politiikassa ja Kokoomus-toiminnassa – omassa vaalipirissäni Uudellamaalla – jo kauan ennen kuin olin edes tavannut Jyrki [Kataista]. On kummallista, että vielä 2010-luvun Suomessa joku ajattelee niin, että menetin oikeuteni osallistua poliittiseen toimintaan siinä vaiheessa, kun menin naimisiin, Mervi Katainen kirjoittaa.

– Ei uskoisi maassa, jossa tehtiin maailman edistyksellisin eduskuntauudistus vuonna 1906.

Katainen huomauttaa, että kansanedustajaksi tullaan valituksi, kun riittävä määrä itsenäisesti päätöksensä tekeviä ihmisiä antaa luottamuksen äänellään.

– On todella surullista ja ylimielistä, että toimittaja ajattelee ihmisten äänestävän ilman omaa harkintaa ylhäältä ohjattuina. Ei varmasti. Omissa tukijoissani on ihmisiä eri elämänvaiheista: mukana on koulu-, opiskelu- ja työkavereita, järjestötuttuja ja pelikavereita jalkapallon, sählyn ja tenniksen parista. He ovat mukana ihan omasta tahdostaan, eivät politbyroon määrääminä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)