Verkkouutiset

Merja Kyllönen: Totta kai äidit pitää tuoda al-Holista Suomeen

Vasemmistoliiton edustajan mukaan hallituksen täytyy käydä keskustelu siitä, minkälainen Suomen laki on.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustajan Merja Kyllösen mukaan myös äidit pitää tuoda Syyriasta al-Holin pakolaisleiriltä Suomeen, mikäli lapsia ei voida kotiuttaa ilman äitejään.

– Totta kai. Kansainvälinen oikeus toimii niin, että henkilöt, jotka ovat osallistuneet terroristiseen toimintaan, heidäthän pystytään tuomitsemaan ja vangitsemaan, mutta emmehän me voi tehdä sellaisia päätöksiä, jotka ovat lainvastaisia, Merja Kyllönen sanoo Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kyllönen toteaa, että Suomen laki ei ulotu Syyriaan asti, joten Suomessa ei voida päättää erottaa al-Holin leirillä olevia lapsia äideistään.

– Minun mielestäni Suomessa ei voida yhtenä päivänä päättää, että perustuslakia, lastensuojelulakia ja kansainvälisiä sopimuksia lakattaisiin noudattamasta, Kyllönen sanoo.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni on linjannut, että täytyy etsiä oikeusperusta sille, että lapset voitaisiin tarvittaessa erottaa äideistään.

Kyllönen ei usko, että tilanne menee hallituksessa juntturaan, mutta hallituksen täytyy pystyä käymään keskustelu siitä, minkälainen Suomen laki on ja miten sitä noudatetaan.

Eduskuntaryhmät ovat parhaillaan koolla eduskunnassa. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vierailee hallituspuolueiden eduskuntaryhmien kokouksissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)