Verkkouutiset

Meri- ja kalatalousrahaston ohjelma tukee sinistä kasvua

Euroopan komissio on hyväksynyt Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman, kertoo maa- ja metsätalousministeriö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Meri- ja kalatalousrahaston ohjelman tavoitteena on maa- ja metsätalousministeriön mukaan kotimaisen kalataloussektorin kestävä kasvu, kalakantojen tilan parantaminen sekä Itämeren tilan kohentaminen.

– Ohjelma tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää merialueiden ja kalavarojen kestävää käyttöä ja tukea uutta sinistä kasvua. Suomella on kaikki edellytykset nousta sinisen biotalouden kansainväliseksi edelläkävijäksi. Tämä edellyttää uudenlaista ajattelua, rohkeita kokeiluja ja toimijoiden välistä yhteistyötä, toteaa maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.)

Suomen ohjelma hyväksyttiin ensimmäisten joukossa, ja se on saanut kiitosta myös komission taholta.

Toimintaohjelmaan on varattu noin 140 miljoonaa euroa julkista rahoitusta ohjelmakaudelle 2014–2020. Tästä määrästä noin 74 miljoonaa euroa on komission Suomelle myöntämää EU:n rahoitusta. Meri- ja kalatalousrahasto kuuluu Euroopan rakenne- ja investointirahastoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)