Verkkouutiset

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Meppi: Suomen pitäisi tulla EU-linjaan eikä rukata omia sääntöjään

EU-parlamentti hyväksyy ensi viikolla lain yhteisestä koronatodistuksesta.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen kertoo, että EU-parlamentti hyväksyy ensi viikolla lain yhteisestä koronatodistuksesta, jolla halutaan avata turvallisesti matkustaminen.

Järjestelmä osoittaa luotettavasti, onko maahantulija rokotettu, sairastanut koronan kuuden kuukauden sisällä tai saanut äskettäin negatiivisen testituloksen.

– Suomen pitäisi nyt lopultakin tulla EU-linjaan, eikä taas kerran rukata omia erillissääntöjään, Henna Virkkunen toteaa Twitterissä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on järjestänyt vastikään lausuntokierroksen lakimuutoksista, jotka ehtivät voimaan aikaisintaan heinäkuussa.

Kaikilta Suomeen saapuvilta henkilöiltä edellytettäisiin luotettavaa todistusta kuuden kuukauden aikana sairastetusta covid-19-taudista, saadusta hyväksyttävästä rokotussarjasta tai ennen Suomeen saapumista tehdystä negatiivisen tuloksen osoittavasta testistä.

Jos Suomeen saapuvalla henkilöllä ei olisi esittää testitodistusta, hänen pitäisi käydä testissä Suomeen saavuttuaan ja uudelleen 3-5 vuorokauden kuluttua. Myös heidän, joilla on negatiivinen koronatestitodistus, tulisi käydä toisessa testissä 3-5 vuorokauden kuluessa Suomeen saapumisesta. Testeissä on käytävä sakkorangaistuksen uhalla.

Virkkusen mukaan Suomi ei missään vaiheessa pandemiaa ole toteuttanut EU:n yhdessä sopimia suosituksia, joilla rajaliikennettä voitaisiin hoitaa terveysturvallisesti ja palata asteittain vapaan liikkuvuuden aikaan.

LUE MYÖS:

Suomeen saapuvan käytävä koronatestissä sakkorangaistuksen uhalla

Uusimmat
MAINOS