Verkkouutiset

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Meppi: Suomen pitäisi tulla EU-linjaan eikä rukata omia sääntöjään

EU-parlamentti hyväksyy ensi viikolla lain yhteisestä koronatodistuksesta.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen kertoo, että EU-parlamentti hyväksyy ensi viikolla lain yhteisestä koronatodistuksesta, jolla halutaan avata turvallisesti matkustaminen.

Järjestelmä osoittaa luotettavasti, onko maahantulija rokotettu, sairastanut koronan kuuden kuukauden sisällä tai saanut äskettäin negatiivisen testituloksen.

– Suomen pitäisi nyt lopultakin tulla EU-linjaan, eikä taas kerran rukata omia erillissääntöjään, Henna Virkkunen toteaa Twitterissä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on järjestänyt vastikään lausuntokierroksen lakimuutoksista, jotka ehtivät voimaan aikaisintaan heinäkuussa.

Kaikilta Suomeen saapuvilta henkilöiltä edellytettäisiin luotettavaa todistusta kuuden kuukauden aikana sairastetusta covid-19-taudista, saadusta hyväksyttävästä rokotussarjasta tai ennen Suomeen saapumista tehdystä negatiivisen tuloksen osoittavasta testistä.

Jos Suomeen saapuvalla henkilöllä ei olisi esittää testitodistusta, hänen pitäisi käydä testissä Suomeen saavuttuaan ja uudelleen 3-5 vuorokauden kuluttua. Myös heidän, joilla on negatiivinen koronatestitodistus, tulisi käydä toisessa testissä 3-5 vuorokauden kuluessa Suomeen saapumisesta. Testeissä on käytävä sakkorangaistuksen uhalla.

Virkkusen mukaan Suomi ei missään vaiheessa pandemiaa ole toteuttanut EU:n yhdessä sopimia suosituksia, joilla rajaliikennettä voitaisiin hoitaa terveysturvallisesti ja palata asteittain vapaan liikkuvuuden aikaan.

LUE MYÖS:

Suomeen saapuvan käytävä koronatestissä sakkorangaistuksen uhalla

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)