Verkkouutiset

Koronaohjeistusta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Mepit: Suomen koronalinja vie meidät viimeisten joukkoon EU:ssa

Henna Virkkunen ja Elsi Katainen moittivat STM:n haluamia ylimääräisiä testejä.

EU-parlamentaarikot Henna Virkkunen (kok.) ja Elsi Katainen (kesk.) vaativat, että Suomi ottaa EU-koronapassin käyttöön ilman lisärajoituksia. Heidän mielestään maahantulolle ei saa asettaa lisävaatimuksia kuin poikkeustilanteessa.

– Sosiaali- ja terveysministeriö on kuitenkin edellyttämässä ylimääräistä testaamista myös maahantulon jälkeen eikä salli kevyempiä prosesseja edes hyvän tautitilanteen maista tuleville. Lisäksi Suomi on jäämässä viimeisten joukkoon EU:n yhteiseen koronatodistusjärjestelmään liittymisessä, Virkkunen ja Katainen toteavat yhteisessä tiedotteessaan.

Heidän mielestään Suomen linja on ”erittäin huolestuttava”.

– Suomi ei voi jättäytyä EU:n yhteisten matkustuskäytäntöjen ulkopuolelle, vaan vapaan liikkuvuuden asteittainen paluu EU:n sisälle on Suomen ja suomalaisten etu. EU:n uudet käytännöt sekä uusi koronatodistusjärjestelmä mahdollistavat tämän terveysturvallisesti ja luotettavasti”, mepit toteavat.

EU:n koronapassi kertoo, onko maahantulija rokotettu, sairastanut koronan kuuden kuukauden sisällä tai saanut äskettäin negatiivisen testituloksen.

Uusimmat
MAINOS