Verkkouutiset

Koronaohjeistusta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Mepit: Suomen koronalinja vie meidät viimeisten joukkoon EU:ssa

Henna Virkkunen ja Elsi Katainen moittivat STM:n haluamia ylimääräisiä testejä.

EU-parlamentaarikot Henna Virkkunen (kok.) ja Elsi Katainen (kesk.) vaativat, että Suomi ottaa EU-koronapassin käyttöön ilman lisärajoituksia. Heidän mielestään maahantulolle ei saa asettaa lisävaatimuksia kuin poikkeustilanteessa.

– Sosiaali- ja terveysministeriö on kuitenkin edellyttämässä ylimääräistä testaamista myös maahantulon jälkeen eikä salli kevyempiä prosesseja edes hyvän tautitilanteen maista tuleville. Lisäksi Suomi on jäämässä viimeisten joukkoon EU:n yhteiseen koronatodistusjärjestelmään liittymisessä, Virkkunen ja Katainen toteavat yhteisessä tiedotteessaan.

Heidän mielestään Suomen linja on ”erittäin huolestuttava”.

– Suomi ei voi jättäytyä EU:n yhteisten matkustuskäytäntöjen ulkopuolelle, vaan vapaan liikkuvuuden asteittainen paluu EU:n sisälle on Suomen ja suomalaisten etu. EU:n uudet käytännöt sekä uusi koronatodistusjärjestelmä mahdollistavat tämän terveysturvallisesti ja luotettavasti”, mepit toteavat.

EU:n koronapassi kertoo, onko maahantulija rokotettu, sairastanut koronan kuuden kuukauden sisällä tai saanut äskettäin negatiivisen testituloksen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)