Verkkouutiset

Media-alan järjestöt vetoavat hallitukseen digi-alvin alentamiseksi

Media-alan tekijöitä ja kustantajia edustavat järjestöt vetoavat hallitukseen digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentamisen puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Media-alan järjestöjen vetoomus digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentamisen puolesta on lähetetty hallituksen puoliväliriiheen valmistautuville päättäjille keskiviikkona.

Järjestöt kertovat olevansa iloisia hallituksen tuesta Euroopan komission esitykselle alentaa sähköisten julkaisujen arvonlisäveroa. Huhtikuun puoliväliriihessä olisikin järjestöjen mielestä tärkeää varata mahdollisuus ottaa alennettu verokanta käyttöön heti, kun se tulee unionissa mahdolliseksi.

– Kirjojen ja lehtien alennettu arvonlisäverokanta kohdentaa yhteiskunnan tuen suoraan lukijalle ja suoraan niihin julkaisutuotteisiin, joista lukija on valmis maksamaan, niin painetussa kuin sähköisessäkin muodossa. Verotus toimii yhteiskunnan välineenä huolehtia monipuolisen lukemisen, ammattimaisen mediasisällön luomisen ja vastuullisen sananvapauden käytön edellytyksistä, järjestöjen vetoomuksessa todetaan.

Vetoomuksessa ovat mukana Aikakauslehtien liitto, Kopiosto, Kulttuuri- mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti, Medialiitto, Sanasto, Sanomalehtien Liitto, Suomen Journalistiliitto, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Musiikkikustantajat sekä Suomen tietokirjailijat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)