Verkkouutiset

Marine Le Pen HS:lle: ”Tuntemamme Eurooppa lakkaa olemasta”

Kansallisen rintaman puheenjohtaja toivoo, että Suomen perussuomalaiset tekisivät yhteistyötä hänen visionsa eteen.

Ranskan presidentiksi pyrkivä Marine Le Pen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa haluavansa palauttaa ”kansakuntien Euroopan.” Hänen mukaansa Eurooppa sellaisena kuin sen tunnemme lakkaa olemasta, mikäli hän voittaa vaalit.

Le Penin sanoo haastattelussa ihmisten ymmärtäneen, että globalisaatio on johtanut taloudellisiin ongelmiin ja siirtolaisuus- ja turvallisuusongelmiin, vaikka heille on myyty ”onnellista globalisaatiota”, johon kuuluvat rajojen katoaminen sekä vapaa liikkuvuus. Näin ollen ajan henki olisi hänen puolellaan.

Le Pen kertoo toivovansa, että Suomen perussuomalaisista olisi apua Euroopan sorvaamisessa uudenlaiseksi. Hän korostaa tietävänsä, ettei puolue halunnut tehdä yhteistyötä heidän kanssaan europarlamentissa. Perussuomalaiset onkin pitänyt Le Penin edustamaan Kansalliseen rintamaan etäisyyttä. Le Pen toivoo, että perussuomalaiset muuttaisivat tästä mieltään, sillä ryhmittymillä on ”ilmiselvästi yhteisiä tavoitteita.”

– Kunnioitamme suuresti erityispiirteitämme. Kun rakennamme Euroopan unionin raunioille kansakuntien Euroopan, silloin on totta kai tarvetta käydä tämän tyyppisiä keskusteluja, Le Pen sanoo HS:lle.

Le Pen korostaa valtioiden itsemääräämisoikeutta politiikassaan. Hän suhtautuu skeptisesti EU-komissiota johtavaan Jean-Claude Junckeriin, joka hänen mukaansa jättää huomiotta kansakuntien oman tahdon. Le Penin aikakautena valtiot päättäisivät itse esimerkiksi siitä, kuka maahan saisi tulla ja mitä tuotteita maan rajojen sisäpuolelle tuodaan ja millä ehdoilla. Esimerkiksi opiskelijavaihdossa maa päättäisi, keitä hyväksytään ja keitä ei hyväksytä.

– Nykyään piikki on auki, Le Pen näpäyttää haastattelussa.

Tulevaisuudessa Ranska esimerkiksi rankaisisi tullimuureilla sellaisia maita, joissa harjoitetaan ”epäreilua kilpailua”.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)