Verkkouutiset

Maria Ohisalo: Tarvitsemme Green New Dealin

Vihreiden puheenjohtaja hehkutti hallituksen ilmastotavoitteita.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kuvaili lauantaina Antti Rinteen hallituksen ilmastotavoitteita ”maailman kärkikastiksi”. Ohisalo puhui Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Mikkelissä.

Puheessaan Ohisalo peräänkuulutti ”reilua muutosta”.

– Ilmastonmuutoksen torjunta voi onnistua vain siten, että uudistukset ovat oikeudenmukaisia. Siksi tarvitsemme reilun muutoksen ohjelman, Green New Dealin. Reilu muutos varmistaa, että jokainen pysyy mukana yhteisessä veneessä, Ohisalo sanoi tiedotteen mukaan puheessaan.

– Reilu muutos tarkoittaa sitä, että pienituloisten verotus keventyy ja etuudet paranevat, kun bensan hinta nousee. Energiaverotuksen uudistuksessa varmistetaan, että kenenkään tupa ei kylmene. Lisäksi varmistetaan, että yrityksillä on mahdollisuus uudistaa tuotantoaan ja ihmisillä mahdollisuus täydentää osaamistaan, kun hiilineutraalius vaatii muutoksia tuotantorakenteessa

Ohisalon mukaan koulutukseen panostaminen on osa ”reilua muutosta”. Rinteen hallitus on sisäministerin mukaan tekemässä ”koulutuksen kunnianpalautusta”.

– Yksi lähtökohtamme hallitusneuvotteluihin oli merkittävät panostukset kaikille koulutusasteille. Ne panostukset löytyvät myös hallitusohjelmasta. Pienenevien ikäluokkien Suomessa meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta koulupolun varrelle.

Uusimmat
MAINOS