Verkkouutiset

Maria Ohisalo HS:lle: Poliisiin tarvitaan lisää vähemmistöjen edustajia

Sisäministerin mukaan muslimihuivin yhdistämistä poliisin virka-asuun selvitetään.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä pitävänsä tärkeänä, että poliisissa olisi enemmän vähemmistöjen edustajia, kuten muslimeja ja ruotsinkielisiä.

Maria Ohisalon mukaan yksi käytännön ongelma ovat tällä hetkellä poliisiunivormut. Ohisalon mukaan sisäministeriön poliisi­osasto selvittää parhaillaan sitä, miten muslimihuivin voisi yhdistää poliisin virka-asuun.

– Olisi tärkeää, että poliisissa olisi enemmän ymmärrystä eri kulttuureista tänne tulevista ihmisistä, koska se auttaisi luomaan luottamuksellista suhdetta viranomaisen ja kansalaisten välille, Ohisalo sanoo HS:lle.

– Olen tavannut nuoria musliminaisia, jotka haluaisivat lähteä poliisiin, mutta huivi voi olla se este. Tähän on varmasti hyviä ratkaisuja.

Ilokseen Ohisalo sanoo huomanneensa poliisienkin ymmärtävän, ettei rikollisuuden torjunta ole pelkkiä pyssyjä ja panssariautoja vaan myös esimerkiksi päihdetyötä ja asuntopolitiikkaa.

Sisäministeri kuitenkin kertoo olevansa huolissaan siitä, että perussuomalaisen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja muut perussuomalaiset ovat kyseenalaistaneet poliisin puolueettomuuden erityisesti niin sanottujen vihapuherikosten tutkimisessa.

– Puhe poliittisesta poliisista on keino rapauttaa tämän yhteiskunnan tunnustettuja ja luotettavia instituutioita. Siihenhän tietyt liikkeet pyrkivät: hajottamaan ja sitä kautta hallitsemaan, ja se on huolestuttava suuntaus, Maria Ohisalo sanoo.

Uusimmat
MAINOS