Verkkouutiset

Maria Ohisalo metsähakkuista: Hallitus pitää huolta hiilinieluista

Sisäministerin mukaan koko hallitus on sitoutunut hallitusohjelman ilmastotavoitteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan hallitus on sitoutunut pitämään hiilinieluista huolta. Ohisalo kertoo aiheesta Ylen Politiikkaradiossa.

Ohisalon mukaan hallituksen on realistista saavuttaa ilmastotavoitteensa. Hänen mukaansa hallitus toimii kaikessa toiminnassaan niin, että ”hiilineutraaliustavoitteeseen ja sen jälkeen myös hiilinegatiivisuustavoitteeseen päästään”.

– Eli toisin sanoen niin, että meidän hiilinielut ovat niin vahvoja, että samaan aikaan kun tehdään päästövähennyksiä, niin hiilineutraalius etenee, Ohisalo sanoi Politiikkaradion haastattelussa.

Ohisalon mukaan Suomen tulee myös huomioida velvoitteet, jotka Euroopan unioni on Suomelle antanut.

– Meillähän on EU:n tasolta velvoitteet, etä meidän hiilinielut on tietyn kokoiset ja pahimmassa tapauksessa voi olla, että tästä tulee Suomelle jopa taloudellinen lasku, jos emme pidä huolta siitä, että hiilinielut ovat tarpeeksi suuria, Ohisalo linjaa.

Kärpäsestä tehdään härkästä

Ohisalon mukaan on tärkeää, että kaikki hallituksen toimet ”pelaavat samaan pussiin ja yhteiseen tavoitteeseen”.

– Nythän meillä ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkosella (vihr.) on myös ensimmäistä kertaa laaja vastuu koordinoida ilmastotoimia kaikkien hallinnon alojen kesken. Ja tämä näkyy totta kai ministerityöryhmissä, joita nyt perustellaan.

Ohisalo kiistää väitteet yksittäisten metsäyhtiöiden sellutehdashankkeiden torppaamisesta.

– Myös metsäteollisuuden puolesta on sanottu, että tuskin jokaiseen hankkeeseen riittää puuta. Tietyllä tavalla tässä nyt tehdään kärpäsestä härkästä, Ohisalo sanoo.

– Ihan jokainen puolue on sitoutunut tavoitteeseen hiilineutraaliudesta ja siihen kuuluvat myös hiilinielut, Ohisalo päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)