Verkkouutiset

Maria Ohisalo: Hallitus hyödyntää intersektionaalista feminismiä

Sisäministerin mukaan uudessa tasa-arvo-ohjelmassa näkyy vihreä kädenjälki.

Hallituksen torstaina julkaisemassa uudessa tasa-arvo-ohjelmassa hyödynnetään sisäministeri Maria Ohisalon mukaan intersektionaalisen feminismin lähestymistapaa. Ohisalo kuvaa ohjelmaa aiempia kunnianhimoisemmaksi.

– Meidän hallituksessa päättämämme tasa-arvo-ohjelma on yksi niistä monista paikoista, joissa vihreä kädenjälki todella näkyy. Ohjelma on kunnianhimoinen listaus toimenpiteitä, joilla edistetään sukupuolten tasa-arvoa niin Suomessa kuin ulkopolitiikassakin, Ohisalo toteaa tiedotteessa.

Sisäministeri kuvaa blogissaan intersektionaalisuutta tasa-arvo-ohjelman ”ohjaavaksi pääajatukseksi”. Ohisalon mukaan tarkastelutapa merkitsee yksilön yhteiskunnalliseen asemaan vaikuttavien moninaisten taustatekijöiden huomiointia. Niitä ovat Ohisalon mukaan esimerkiksi sukupuoli, sosioekonominen tausta, asuinpaikka, alkuperä, perhetausta, koulutus, ikä, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu. Intersektionaalisuudella tunnistetaan ministerin mukaan syrjivät rakenteet.

– Vain tunnistamalla syrjinnän mekanismit voimme tehdä ratkaisuja, joilla niitä puretaan ja ehkäistään. Uusikaan tasa-arvo-ohjelma ei ole täydellinen, mutta se on reipas askel oikeaan suuntaan, Maria Ohisalo sanoo.

Hänen mukaansa ohjelmassa asetetaan toimenpiteitä, joilla puututaan sukupuolivähemmistöjen kokemaan rakenteelliseen syrjintään ja entistä paremmin myös raskaussyrjintään. Lisäksi ohjelmassa on mainittu myös tällä vaalikaudella toteutettava perhevapaiden uudistaminen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)